Vochtbestrijding blog → Afbladderende verf op de binnenmuur?

Afbladderende verf op de binnenmuur
Afbladderende verf op de binnenmuur

Afbladderende verf op de binnenmuur?

Is de verf op de binnenmuur aan het afbladderen? In plaats van de muur simpelweg opnieuw te schilderen na het schuren, is het misschien verstandig om de onderliggende oorzaak van het afbladderen te achterhalen. Dit is vooral nuttig als dit niet de eerste keer is dat de verf begint af te bladderen. Hieronder vind je meer informatie over mogelijke oorzaken van afbladderende verf op binnenmuren.

Twee oorzaken van afbladderende verf op de muren

Er zijn twee oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat verf op binnenmuren begint af te bladderen. De eerste oorzaak is een hoge luchtvochtigheid, terwijl de tweede oorzaak zouten in de muur zijn.

Een hoge luchtvochtigheid kan ontstaan door optrekkend vocht, doorslaand vocht of een teveel aan condensatievocht. Het is lastig om deze vochtproblemen snel op te lossen, dus het wordt aangeraden om een vochtexpert in te schakelen om de oorzaak te achterhalen.

De tweede oorzaak, zouten in de muur, wordt vaak veroorzaakt door optrekkend vocht in oudere huizen die voor 1980 zijn gebouwd. Doordat de muren geen waterkering hebben, trekt vocht met zouten omhoog via de bakstenen. Dit zorgt ervoor dat verf begint af te bladderen, behang loslaat en stucwerk af gaat brokkelen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Afbladderende verf op de binnenmuur verhelpen

Hoe los je afbladderende verf op de muur op? Een tijdelijke oplossing is simpelweg vochtige muur schilderen (opnieuw), maar dit lost het vochtprobleem niet op en je zult snel weer met afbladderende verf te maken krijgen. Om het vochtprobleem permanent op te lossen, moet je eerst de oorzaak achterhalen. Een vochtbestrijder kan je hierbij helpen. Zodra het vochtprobleem is opgelost, zal je ook merken dat de muffe geur in huis verdwijnt en het vochtgehalte zal afnemen. Stucwerk en behang zullen gewoon blijven zitten als de muren droog zijn. Zorg dus dat je de oorzaak aanpakt voor een blijvende oplossing.

Neem contact op met SmartDry Vochtbestrijding

Als je last hebt van vochtproblemen in huis, ben je bij SmartDry aan het juiste adres. Onze deskundige vochtbestrijders hebben al jaren ervaring met het oplossen van dit probleem en hebben al duizenden woningen vochtvrij weten te maken met behulp van onze muurelementen (DryBricks). Wil je meer informatie over deze oplossing op het gebied van vochtbestrijding? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder en zoeken naar de beste oplossing voor jouw specifieke situatie, bijvoorbeeld bij afbladderende verf op de binnenmuur.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.