Vochtbestrijding blog → Behandeling voor opstijgend vocht

Behandeling opstijgend vocht
Behandeling opstijgend vocht

Behandeling voor opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een veelvoorkomend probleem in huizen. Het wordt veroorzaakt door grondwater dat via de fundering of de keldermuren omhoogtrekt en schade aan muren, vloeren en decoratie veroorzaakt. Er zijn verschillende methoden om opstijgend vocht te behandelen, waaronder injecteren van vochtwerende stoffen, het aanbrengen van waterdichte coatings en het plaatsen van muurelementen. Het is essentieel om professionele hulp te zoeken bij de behandeling van opstijgend vocht, om permanente schade te voorkomen en de gezondheid van bewoners te beschermen.

Hoe kun je opstijgend vocht herkennen in de muur?

Opstijgend vocht is een van de drie meest voorkomende vochtproblemen in muren. Je kunt opstijgend vocht in de muur herkennen op verschillende manieren, zoals:

  1. Vochtplekken: Opstijgend vocht kan vochtplekken veroorzaken op muren, die vaak in de buurt van de vloer te vinden zijn. Deze plekken hebben vaak een bruine of gele kleur en kunnen zacht of sponsachtig aanvoelen.
  2. Schimmel: Opstijgend vocht kan ook schimmelgroei veroorzaken op muren, vooral in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
  3. Loslatend behang of verf: Het vocht dat opstijgt in de muur kan ervoor zorgen dat behang of verf begint los te laten of af te bladderen.
  4. Een muffe geur: Opstijgend vocht kan een muffe geur veroorzaken, die vaak het sterkst is in de buurt van de vloer.
  5. Zoutuitbloeiingen: Opstijgend vocht kan zoutuitbloeiingen veroorzaken op muren, waarbij witte of grijze vlekken ontstaan die lijken op poeder.
Vraag een gratis vochtmeting aan!

Opstijgend vocht behandelen met muurelementen

Opstijgend vocht kan een grote zorg zijn voor huiseigenaren. Het kan leiden tot schimmel, beschadiging van muren en gezondheidsproblemen. Hoe kun je opstijgend vocht behandelen? SmartDry biedt een innovatieve oplossing voor het bestrijden van opstijgend vocht door middel van muurelementen. De DryBricks zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn eenvoudig te installeren door een professionele installateur. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee, waardoor ze een kosteneffectieve oplossing bieden voor het verhelpen van opstijgend vocht in de buitengevel. Met de muurelementen van SmartDry kun je jouw huis beschermen tegen de schade die opstijgend vocht kan veroorzaken en je leefomgeving veiliger en gezonder maken.

Schakel SmartDry in voor een opstijgend vocht behandeling

Heb je last van opstijgend vocht en wil je hier vanaf? Neem dan contact op met SmartDry voor een behandeling van vochtige muren. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van dit probleem en kunnen je helpen om je woning weer vochtvrij te maken. Onze experts weten alles over opstijgend vocht en kunnen je voorzien van advies op maat. Dus wacht niet langer en neem contact op met SmartDry voor een oplossing op maat.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.