Vochtbestrijding blog → De behandeling van vochtige muren

Behandeling vochtige muren
Behandeling vochtige muren

Behandeling van vochtige muren

Als je last hebt van veel vocht in huis, dan kan een behandeling van de vochtige muren een oplossing zijn. Maar welke behandeling is het meest efficiënt? Dat is weer afhankelijk van het type vochtprobleem dat zich in huis afspeelt. Elk vochtprobleem heeft z’n eigen kenmerken. Om misverstanden te voorkomen is het verstandig om contact op te nemen met een vochtbestrijdingsbedrijf. Na een vochtmeting en/of vochtanalyse wordt duidelijk wat de oorzaak is van het vocht in de muur. En uiteraard veel belangrijker: Welke behandeling is nodig om de vochtige muren te drogen?

Er zijn verschillende behandelingen om vochtige muren te stoppen en te voorkomen. Hierbij kun je denken aan het impregneren van de buitenmuur of de muren te injecteren met een vochtwerende gel. In sommige gevallen scheelt het al een hoop als er beter geventileerd word in huis. Een andere oplossing die goed werkt zijn muurelementen die de muur van binnenuit uitdrogen. Verder in dit artikel kun je er meer over lezen.

Wanneer is een behandeling voor een vochtige muur nodig?

Heb je te maken met een vochtprobleem in huis of groeit er schimmel op de muur? Dan is het nodig om de vochtige muren te behandelen. Er zijn verschillende soorten vochtproblemen, de problemen die we het meest tegenkomen in woningen zijn: Optrekkend vocht, doorslaand vocht en een te grote hoeveelheid condensatievocht. Een paar kenmerken hebben deze vochtproblemen met elkaar gemeen, ze zorgen voor vochtplekken op de muur, een te hoge luchtvochtigheid en een muffe geur in huis.

In sommige gevallen, als je al wat langer last hebt van veel vocht in de muur, begint er zelfs schimmel op te groeien. Als er schimmel groeit op de muur, dan is het echt van belang om actie te ondernemen. Niet alleen is dit schadelijk voor de woning, maar ook voor jouw gezondheid. Daarnaast zul je gaan merken dat het lastig wordt om in de winter de woning warm te krijgen. Je kunt de verwarming een paar graden hoger zetten, maar dat zul je merken als de energierekening weer binnenkomt. Als je een vochtige gevel hebt, dan is een behandeling zeker nodig.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Kies de juiste behandeling voor de vochtige muren

Elk vochtprobleem vereist een andere behandeling. Als de muren vochtig zijn aan de bovenkant, dus tegen het plafond aan. Dan heb je al snel te maken met teveel condensatievocht. In het meest gunstige geval kun je dit verminderen door beter te ventileren. Dus door de afzuigkap aan te zetten, de was buiten te drogen of vaker de ramen open te zetten. Zit er teveel vocht in de muur? Dan moet je gaan denken aan het injecteren of impregneren van de muren. Heb je last van optrekkend vocht, dan moet er misschien een waterkering aangebracht worden. In sommige gevallen kun je te maken hebben met meerdere soorten vochtproblemen, dan zou een combinatie van behandelingen nodig zijn.

Er is wel één methode die geschikt is voor alle genoemde vochtproblemen. Het plaatsen van muurelementen in de buitenmuur van je woning. De behandeling voor vochtige muren, geschikt voor elk type vochtprobleem. Daarnaast werkt deze oplossing zonder externe energiebronnen en is deze oplossing permanent. Zou je meer willen weten over deze behandeling voor vochtige muren? Neem dan contact met ons op.

Laat de vochtige muren behandelen door SmartDry

Een tip die we je zeker mee kunnen geven: Laat de behandeling voor de vochtige muren altijd uitvoeren door een specialist. Je kunt ervoor kiezen om de muren zelf te behandelen. Alleen onze ervaring is: Dat gaat nog wel eens fout. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat er alsnog een vochtbestrijding specialist langs moet komen om het vochtprobleem te verhelpen. Sterker nog, waarschijnlijk ben je meer geld kwijt dan dat je gelijk een vochtbestrijding specialist langs had laten komen. Wil je de vochtige muren behandelen, profiteer dan van de expertise van SmartDry. Onze muurelementen hebben al vele muren vochtvrij gemaakt en de luchtvochtigheid in duizenden woningen verlaagd. Je kunt ons altijd vragen om advies en om een gratis vochtmeting. Na de vochtmeting weten we precies welke behandeling nodig is voor jouw vochtige muren.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.