Vochtbestrijding blog → Het behang laat los door vocht

Behang laat los door vocht
Behang laat los door vocht

Behang laat los door vocht

Behang is erg belangrijk voor een gezellige sfeer thuis en kan in allerlei soorten en maten komen. Het mooiste is dat je het helemaal naar jouw wensen kunt aanpassen, maar dat kost natuurlijk wel aardig wat geld. Het zou daarom echt jammer zijn als het behang los komt te zitten door vocht in huis. Vocht maakt oppervlakken zacht en biedt geen goede hechting meer aan het behang. Dit is dan ook waarom behang loslaat en zelfs van de muren kan vallen. Alsof dat nog niet genoeg is, kan er ook schimmel onder het behang ontstaan als gevolg van vochtproblemen. Maar wees gerust, er zijn verschillende manieren om schimmelvorming te voorkomen en je vindt alles erover in dit artikel!

Loslatend behang op een vochtige muur

Schimmel ontstaat altijd als er te veel vocht in huis is. Dat kan komen door condensatie, vocht dat door de muren komt of opstijgend vocht. Als je last hebt van condensatie, is het belangrijk om je huis goed te ventileren door af en toe een raampje open te zetten. Tijdens vochtige activiteiten zoals koken, douchen en wassen, is het ook slim om een ventilatiesysteem te gebruiken. Om te voorkomen dat het vocht blijft hangen, adviseren we om de was buiten te drogen. Maar goed, dat is natuurlijk niet altijd mogelijk in ons regenachtige land. Als je de was binnen moet drogen, zorg er dan wel voor dat je een raam openzet. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat er schimmel onder het behang groeit. Voorkom dat het behang op de muur los laat, hou dat dus goed in de gaten!

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Voorkom loslatend behang door vocht met deze tips

Houd de luchtvochtigheid stabiel tussen 40 en 60% – Dat is belangrijk, dus hou het in de gaten! Je kunt een hygrometer kopen bij verschillende webshops of bouwmarkten voor minder dan tien euro, dat is handig om te meten.

Denk erover na om een mechanisch ventilatiesysteem aan te schaffen – Het bespaart niet alleen stookkosten, maar zorgt ook voor een goede luchtvochtigheid. Zo blijft het binnenklimaat droog en voorkom je schimmel onder het behang.

Ventileer tijdens het koken en douchen – Gebruik de afzuigkap in de keuken en zet het ventilatiesysteem aan. Als je dat niet hebt, hou dan een raam open tijdens deze activiteiten. Schoonmaken van de douchewanden na het douchen is ook een slimme tip om schimmel in de badkamer te voorkomen.

Het behang laat los door vocht problemen in de muur

Wist je dat schimmel niet alleen op oppervlakken groeit? Het kan ook onder behang ontstaan als er vochtproblemen zijn. Als vocht de muren bereikt en schimmel begint te groeien, gaat het behang loskomen van de muur. Als de muren geverfd zijn, kan de verf afbladderen en als de muur gestuukt is, kan het stucwerk afbrokkelen. Als je dit ziet gebeuren, is het slim om snel een vochtexpert in te schakelen. Als je het vochtprobleem niet oplost, zal de schimmel steeds terugkomen. Het is dus belangrijk om een permanente oplossing te vinden anders blijft het behang niet op de muur zitten.

Schakel een vakkundige vochtbestrijder in

Heb jij last van behang dat van de muur begint te komen door vochtproblemen? Geen zorgen! Bel SmartDry en we lossen het vochtprobleem in de muur voor je op. Onze natuurlijke muurelementen zijn duurzaam en zorgen ervoor dat het vochtprobleem verdwijnt, zodat je muren voor altijd droog blijven. Geen last meer van behang dat loslaat door vocht. Bij ons kun je ook terecht voor gratis en vrijblijvend advies op maat. Dus waar wacht je nog op? Pak de telefoon en bel ons nu voor een oplossing op maat!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.