Vochtbestrijding blog → Is het benauwd door schimmel in huis?

Benauwd door schimmel in huis
Benauwd door schimmel in huis

Is het benauwd door schimmel in huis?

Voel je je benauwd in huis en wil je direct de ramen openzetten bij thuiskomst? Grote kans dat er sprake is van een vocht- of schimmelprobleem. Of je in een nieuw of oud huis woont, schimmels kunnen overal voorkomen. Vochtproblemen in huis zijn vaak de oorzaak van schimmelvorming en komen daarom voornamelijk voor in de vochtige ruimtes. Dit is niet alleen schadelijk voor de woning, maar ook voor de gezondheid. Het komt namelijk regelmatig voor dat bewoners last krijgen van keelpijn, hoofdpijn of benauwdheid. Het inademen van de schimmels of vocht kan voor astma zorgen. Ook kan bronchitis een gevolg zijn van schimmel in huis. Dit komt doordat de schimmels een bepaalde stof bevatten die voor benauwdheid en gezondheidsklachten zorgen.

De veroorzakers van schimmel in huis

Zoals eerder genoemd is de kans groot dat er vochtproblemen in huis zijn op het moment dat schimmels zich vormen. Er zijn verschillende manieren om schimmel in huis aan te pakken. Je kunt dit probleem makkelijk zelf oplossen schimmel reinigingsmiddelen. Het nadeel is dat schimmel snel terugkomt als de vochtproblemen niet worden aangepakt. Vochtproblemen in huis kunnen in alle soorten en maten komen. Zo kan je last hebben van condensatievocht, optrekkend vocht en doorslaand vocht.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Kan ik schimmel zelf oplossen of moet ik een vochtexpert inschakelen?

Elk probleem heeft zijn eigen oorzaak en vereist een goede aanpak om het definitief op te lossen. Wij raden daarom aan om een vochtexpert in te schakelen die het beste advies kan uitbrengen. Op deze manier voorkom je onnodige gezondheidsproblemen en schade aan de woning. Echter zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om vochtproblemen te voorkomen. Het voldoende ventileren van de woning is de belangrijkste handeling die je kan uitvoeren. Dit is erg makkelijk en kan je al doen door regelmatig een raam open te zetten. Op die manier zal het minder benauwd in huis aanvoelen en zullen vocht en schimmels het huis verlaten. Het is ook goed om te weten dat vochtige ruimtes zo droog mogelijk gehouden moeten worden. Hoe je dit doet? Pak een doekje en maak de muren na het douchen droog! Probeer ook tijdens het koken de afzuigkap aan te zetten de deksel op de pan te houden. Het vocht kan dan niet op vrije voet in de muren gaan zitten.

Neem contact op met SmartDry® voor het beste advies!

Heb je last van een benauwd gevoel door schimmel of vocht in huis? Voorkom onnodige gezondheidsklachten en neem direct contact op met SmartDry®. Ons team van vochtbestrijding specialisten weet precies wat je kunt doen om het probleem op te lossen. Ook bieden wij een permanente vochtbestrijdingsoplossing, wat voor de rest van je leven mee gaat. Binnen onze service valt ook een 12-maanden controle, zodat je er zeker van bent dat het product zijn werk doet. Bel vandaag nog met een van onze vochtexperts!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.