Vochtbestrijding blog → Beschimmelde muur behandelen

Beschimmelde muur behandelen
Beschimmelde muur behandelen

Beschimmelde muur behandelen

Groeit er schimmel op de muur in je woning? Dan is het belangrijk om snel stappen te zetten om dit vochtprobleem op te lossen. In eerste instantie ben je geneigd om een emmer met sop en een spons te pakken om de schimmelplekken weg te poetsen, maar dat is niet voldoende. Je kunt de schimmel van de muur verwijderen, maar als je last hebt van een vochtprobleem in huis, groeit de schimmel in no-time weer terug. In vrijwel alle gevallen wordt een beschimmelde muur veroorzaakt door een vochtprobleem in huis. Vooral in de badkamer en in de keuken kun je te maken krijgen met schimmel op de muur.

Niet alleen in oude huizen kun je te maken krijgen met beschimmelde muren. Schimmel in een nieuwbouwhuis zien we ook steeds vaker. Dat komt door een gebrekkige ventilatie of onvoldoende frisse lucht. In dit artikel leggen we uit hoe je een beschimmelde muur behandelen kunt en hoe je vochtproblemen kunt verhelpen.

Hoe kun je een beschimmelde muur herkennen?

Schimmel op de muur kun je meestal herkennen aan de zwarte plekken of spikkels op de muur. Als je behang op de muur hebt zitten, dan zal het behang op sommige plekken los gaan laten. Wanneer je een stuk behangpapier omhoog trekt zul je zien dat er schimmel onder het behang zit. Maar ook andere muurbedekkingen kunnen beschadigen door schimmel op de muur. Zo kan de verf afbladderen en het stucwerk op de muur loslaten.

Naast de zichtbare plekken op de muur is het vaak ook benauwd door schimmel in huis. Meestal ontstaat er een muffe geur die uiteindelijk ook in de gordijnen, meubels en vloerbedekking gaat zitten. Ook zul je merken dat het vochtgehalte in huis aan de hoge kant is. De muffe geur zorgt ervoor dat het woongenot verslechterd en de hoge luchtvochtigheid kan gezondheidsklachten veroorzaken. Voordat je de beschimmelde muur behandelen wilt, is het altijd goed om even contact op te nemen met een vochtbestrijding specialist. Als je de beschimmelde muur hebt behandeld, wil je natuurlijk dat de schimmel niet meer terugkomt.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Waarom moet je een beschimmelde muur behandelen?

Schimmel op de muur is ontzettend ongezond. Niet alleen zorgt het ervoor dat het muf gaat ruiken in je woning, maar schimmel in huis is erg slecht voor je gezondheid. Als je last hebt van astma of andere luchtwegklachten, dan kunnen deze klachten verergerd worden. In sommige gevallen kun je last krijgen van keelpijn, verstopte neus of benauwdheid. Vooral kwetsbare mensen zoals ouderen, zwangere vrouwen of baby’s kunnen (gezondheids)problemen ervaren wanneer er veel schimmel in huis groeit. Daarom moet je snel schimmel op de muur behandelen en het vochtprobleem oplossen.

Voorkom schimmel op de muur

Het is vele malen beter om schimmel op de muur te voorkomen dan alleen de beschimmelde muur te behandelen. In 99 procent van de gevallen groeit er schimmel op de muur als gevolg van een vochtprobleem. Zorg er daarom voor dat de vochtproblemen in huis opgelost worden. De vochtproblemen die het meeste voorkomen zijn doorslaand vocht, optrekkend vocht en een grote hoeveelheid condensatievocht. Met behulp van een gratis vochtmeting van een van onze vochtbestrijders weet je al snel de oorzaak van het vochtprobleem. Neem gerust contact op wanneer je vragen hebt of een vochtmeting aan wilt vragen.

Meer weten over beschimmelde muren behandelen?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het bestrijden van vocht, schimmel en het oplossen van vochtproblemen. Met behulp van onze gepatenteerde DryBricks kunnen we de muren van binnenuit opdrogen en zal er uiteindelijk geen schimmel meer op groeien. Deze elementen (ventilatiestenen) kunnen binnen één werkdag geplaatst worden en zijn 100% duurzaam. Een permanente oplossing die nauwelijks onderhoud nodig heeft. Wil je voorkomen dat er schimmel op jouw muur ontstaat? Neem gerust contact op.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.