Vochtbestrijding blog → De buitenmuur slaat door, wat kun je hier tegen doen?

Buitenmuur slaat door
Buitenmuur slaat door

De buitenmuur slaat door, wat kan ik hiertegen doen?

Vochtige plekken op de muur, schimmels en loslatend stucwerk. Dit zijn bekende problemen wanneer er sprake is van vochtdoorslag in de buitenmuur. In dit geval slaat het vocht vanaf de buitenmuur naar de binnenmuur. Dit probleem wordt veroorzaakt door een poreuze buitengevel en scheuren in de muur. In combinatie met slecht onderhoud kan dit voor schade aan de woning en hoge kostenposten zorgen. Ook gezondheidsklachten komen vaak om de hoek kijken in het geval van doorslaand vocht. Wat kun je doen wanneer de buitenmuur door slaat? Lees het in dit artikel!

Hoe herken ik vochtdoorslag in de muur?

Vochtproblemen herkennen is niet altijd even makkelijk. Zeker als je hier niet mee bezig bent, kan dit aan je voorbijgaan. Voornamelijk in het geval dat de buitengevel door slaat, kan dit op onbereikbare plekken voorkomen. Echter hangt er vaak een muffe geur in huis door doorslaand vocht. Om erachter te komen of je last hebt vocht dat door slaat in de buitenmuren, kan je de muren controleren op vochtplekken. Deze zijn vaak zichtbaar door het witte kleurverschil die ze aannemen. Als je niet zeker bent of er sprake is van doorslaand vocht, is het aan te raden een vochtexpert in te schakelen. Die weet direct of dit het probleem is, of dat er een ander probleem zich voordoet!

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Oorzaken van vochtdoorslag in de buitenmuur.

Vocht dat door de buitenmuur slaat komt door gebrek aan bescherming van de muur. Zeker in Nederland zijn er regelmatig regenbuien waar de buitengevel mee te maken krijgt. Als de buitenmuren niet goed beschermen, zuigen ze het vocht op als een spons. Dit vocht trekt vervolgens langzaam de binnenmuren in. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Poreuze buitengevels.
  • Buitenmuren die zijn beschadigd en bijvoorbeeld last hebben van scheuren.
  • Verflagen zorgen ervoor dat de muur niet kan drogen.
  • Een verrotte dakgoot.

Vochtdoorslag bestrijden met SmartDry

Vocht dat door de buitenmuur slaat kan alleen bestreden worden door een vochtexpert op het moment dat de beschadigde muren hersteld zijn. Als dit eenmaal is gebeurd, kan SmartDry® je verder helpen! Ondanks dat kunnen wij ten alle tijden langskomen, om het probleem te bekijken en professioneel advies uit te brengen. Met de muurelementen van SmartDry® worden de muren 24 uur per dag geventileerd door middel van de natuurlijke luchtstoom. Benieuwd naar de mogelijkheden van vochtbestrijding? Neem direct telefonisch contact met ons op!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.