Vochtbestrijding blog → Een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer

Een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer
Een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer

Een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer.

Een te hoge luchtvochtigheid in huis, en zeker in de slaapkamer, is erg ongezond. Het zal u en veel anderen verbazen wat voor rol het weer in uw slaappatroon speelt, vooral als het om luchtvochtigheid gaat. Een hoge luchtvochtigheid in huis gaat gepaard met een warme lichaamstemperatuur, zweten en een slechte slaap. Dat is niet het enige probleem. Er kan als gevolg schimmel in de slaapkamer ontstaan.

Schimmel en veel vocht in de slaapkamer

Als je nog nooit eerder met schimmel in de slaapkamer te maken hebt gehad, is de kans groot dat je je afvraagt hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat dit soort plekken plotseling op de muur van je slaapvertrek verschijnen. De algemene oorzaak hiervoor heeft in alle gevallen te maken met een teveel aan vocht in de kamer. Maar waar komt dat vocht vandaan? De kans is per slot van rekening niet zo heel erg groot dat je een bad of douchecabine in je slaapkamer hebt staan. Daarentegen gebruikt menig men de slaapvertrekken weleens om was te drogen op dagen dat het weer het niet toelaat.

Vergeet daarnaast ook jezelf niet als vochtveroorzaker. Per nacht verliest een mens namelijk gemiddeld twee liter water via transpiratie. Ook gaat het ademen in onze slaap gewoon door. Slaap je met z’n tweeën in een kamer, dan wordt dat aantal verdubbeld naar vier liter per nacht. Dat kan na verloop van tijd tot een flinke vochtophoping en voor een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer zorgen als je geen passende maatregelen neemt.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Een vochtige slaapkamer is slecht voor de gezondheid

Wanneer u zich een lange tijd in een te vochtige omgeving bevindt, kan dat aanslaan op uw gezondheid. Een van de gevolgen hiervan zijn reumatische klachten. Daarnaast zijn de schimmels in uw slaapkamer natuurlijk verre weg van gezond. Deze kunnen op de luchtwegen slaan of allergieën opwekken of versterken. De zwarte schimmel is de belangrijkste oorzaak van de gezondheidsproblemen. Vergeet daarbij niet dat elk soort schimmel gevaar kan opleveren. Het is daarom belangrijk dat bij elke variant van schimmel er actie ondernomen moet worden.

De was kunt u wellicht op een andere plek laten drogen dan de slaapkamer, maar het transpireren en uitademen in uw slaap kan niet gestopt worden. Toch betekent dit niet dat u voor altijd met vocht- en schimmelproblemen in de slaapkamer blijft zitten. Een goede oplossing hiervoor is ventilatie. Ook kunt u regelmatig het slaapkamerraam openzetten of een ventilatierooster in het raam installeren. Op deze manier creëert u een ideale luchtvochtigheid in de slaapkamer.

Vochtproblemen in de slaapkamer verhelpen

Dat heeft niet alleen tot gevolg dat de vochtige lucht beter kan ontsnappen, maar zorgt er ook voor dat de luchtkwaliteit in je slaapkamer in algemene zin aanmerkelijk verbetert. Ook dat laatste beter voor de gezondheid. Je zou de hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer ook met behulp van een elektrische luchtontvochtiger op kunnen lossen, maar reken dan wel op een forse stijging van je energierekening, want dit soort apparaten zijn flinke stroomgebruikers. Daarnaast is deze elektrische methode eerder een lapmiddel dan een concrete oplossing voor vocht- en schimmelproblemen. Wil je een ideale luchtvochtigheid in de slaapkamer creëren? Pak dan de oorzaak van dit vochtprobleem aan.

Nooit meer vocht- en schimmelplekken dankzij DryBricks.

De slimste oplossing om voorgoed van vocht en schimmel in je slaapkamer verlost te worden is een DryBrick. Dit is een volledig natuurlijk ventilatiesysteem, dat op een ingenieuze manier gebruik maakt van de wind die rondom je huis waait. De koele lucht, die dankzij de wind door elke DryBrick suist, trekt automatisch overtollig vocht aan dat zich in je muren heeft opgehoopt en loodst die vochtige lucht vervolgens naar buiten. Deze methode zorgt ervoor dat te natte muren na verloop van tijd weer goed droog worden en ook goed droog blijven. Hierdoor is er voor schimmels in slaapkamers en andere woonvertrekken geen voedingsbodem meer te vinden waar ze zich kunnen nestelen. Ben je benieuwd naar onze manier van vochtbestrijding? Neem dan snel contact met ons op om de luchtvochtigheidsgraad in de slaapkamer te optimaliseren.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.