Vochtbestrijding blog → Een gezonde luchtvochtigheid in huis

Gezonde luchtvochtigheid in huis
Gezonde luchtvochtigheid in huis

Een gezonde luchtvochtigheid in huis

De luchtvochtigheid heeft een grote impact op het binnenklimaat van het huis. Deze zorgt voor een gezonde leefomgeving voor jou en je medebewoners, maar ook kun je een muffe geur in huis voorkomen. De luchtvochtigheid in huis is gezond wanneer deze tussen de 40 en 60 procent ligt. Is het percentage lager dan 40%? Dan is de luchtvochtigheid aan de lage kant. Is de luchtvochtigheid hoger dan 60%? Dan raad je het al, dan is deze te hoog. Er zijn meerdere methodes om een gezonde luchtvochtigheid in huis te creëren. In dit artikel leggen we uit wat je kunt doen om de luchtvochtigheid te verbeteren in huis.

Wat te doen bij een lage luchtvochtigheid?

Als de luchtvochtigheid in huis aan de lage kant is, dan kun je dat merken aan meerdere gezondheidsklachten. Hierbij kun je denken aan een droge neus, keel of ogen. Maar je kunt ook last hebben van een pijnlijke of geïrriteerde keel. In sommige gevallen kun je hoofdpijn hebben. Een andere bijkomstigheid is dat de droge lucht schade veroorzaakt aan het meubilair. Vooral meubelen van hout kunnen gaan scheuren of krimpen. Een van de meest efficiënte manieren om de luchtvochtigheid in huis te verhogen is met een luchtbevochtiger. Met behulp van dit apparaat kun je de luchtvochtigheid in huis gezond houden. Een luchtbevochtiger kun je makkelijk online bestellen en in huis gebruiken.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Wat te doen bij een hoge luchtvochtigheid?

Een hoge luchtvochtigheid in huis is een vervelend probleem. Meestal heb je te maken met een vochtprobleem in huis en dat is niet makkelijk op te lossen met een luchtontvochtiger. Dat werkt alleen als je last hebt van wat condensatievocht, maar als je een vochtprobleem in de muur hebt zitten, dan dien je dit probleem als eerste op te lossen. Er zijn verschillende vochtproblemen in de muren, zoals optrekkend vocht en doorslaand vocht. Als de luchtvochtigheid in huis weer gezond moet worden, dan is het belangrijk om allereerst het vochtprobleem in de muur op te lossen. Maar om het vochtprobleem te achterhalen, kun je het beste een vochtbestrijding specialist inschakelen.

Een gezonde luchtvochtigheid in huis dankzij SmartDry

SmartDry is inmiddels jarenlang gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verbeteren van de luchtvochtigheid in huis. Met behulp van de muurelementen (oftewel DryBricks) worden de muren uitgedroogd en zal de luchtvochtigheid in huis lager worden. We komen graag een keertje bij je langs voor een gratis vochtmeting. Onze methode op het gebied van vochtbestrijding is duurzaam en milieuvriendelijk. Het is wel een kleine investering, maar dan heb je wel gelijk een permanente oplossing en voor altijd een gezonde luchtvochtigheid in huis. Meer weten? Neem contact op met SmartDry.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.