Vochtbestrijding blog → Hoe kom je van een muffe geur in huis af?

Hoe kom je van een muffe geur in huis af?
Hoe kom je van een muffe geur in huis af?

Muffe geur in huis door vochtproblemen.

U komt na een lange dag werken eindelijk thuis. U trekt de voordeur open en wordt overvallen door een muffe geur. Zo’n thuiskomer is erg vervelend. Deze geur in de woning is een gevolg van vocht in huis, waardoor er schimmel in huis en bacteriën ontstaan. Dit komt voornamelijk op plekken als kruipruimten, kelders, badkamers, keukens en garages voor. Het gaat over het algemeen over ruimtes die donker en/of erg vochtig zijn, waarbij de mate van ventilatie onvoldoende is. Zo blijven de schimmels hun ding doen en blijft de muffe geur hangen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

De muffe geur in huis verhelpen.

Een muffe geur kan op korte termijn verdoezeld worden met een luchtverfrisser, maar hiermee wordt het probleem niet verholpen. De vieze geur kan een aantal oorzaken hebben. Vaak zijn deze te herleiden naar vochtproblemen in huis, schimmels of gebrek aan frisse lucht. De oplossing voor deze drie problemen, komen voor een groot deel overeen, namelijk een gebrek aan goede ventilatie. Niet alleen de badkamer en de keuken hebben goede ventilatie nodig, in elk deel van de woning is dit van belang.

Buitenlucht is over het algemeen een stuk droger en geeft daardoor schimmels en vocht niet de kans om verder uit te spreiden. Daarbij heeft ook uw lichaam behoefte aan schone en frisse lucht. Hiermee helpt u dus niet alleen uw woning, maar ook uzelf. Ruikt u een muffe geur in huis? Dan adviseren wij om daar snel iets aan te doen. De vieze lucht is niet alleen onaangenaam, maar gaat ook in uw kleding en meubelstukken zitten.

Schakel een expert in om de muffe geur in huis te voorkomen

Last van een muffe geur of bent u niet zeker van de oorzaak van de muffe lucht in uw woning? Schakel direct SmartDry in. Wij zullen het probleem tot de wortel onderzoeken en aanpakken. Maak geheel vrijblijvend een afspraak of bel direct met één van onze experts.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.