Vochtbestrijding blog → Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis meten?

Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis meten?
Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis meten?

Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis meten?

Vocht is een veelvoorkomend probleem in de binnen- en buitenmuren van de woning. Vochtproblemen in de woning kunnen op verschillende manieren veroorzaakt worden. Vochtige muren kunnen zorgen voor grote kosten, schade aan de woning en zelfs gezondheidsproblemen. Voor een gezond leefklimaat is het belangrijk dat de woning droog is en een goede luchtvochtigheid heeft. Maar hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis meten?

Een gezonde en goede luchtvochtigheid is belangrijk

Wanneer de luchtvochtigheid in huis niet op peil is, kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60%. Boven de 60% kan er bijvoorbeeld schimmel op de muur ontstaan. Schimmels kunnen ernstige allergieën en ziektes veroorzaken. Om schimmels en gezondheidsklachten te voorkomen, kun je de luchtvochtigheid op kantoor of thuis meten en op tijd bijsturen. Zowel een te hoge als een te lage luchtvochtigheid is niet goed voor het wooncomfort.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Waarmee kunt u vocht en schimmel in huis meten?

In principe is de luchtvochtigheid makkelijk te meten met een hygrometer. Voor nog geen twee tientjes is dit apparaat verkrijgbaar bij de bouwmarkt. De hygrometer geeft de luchtvochtigheid in procenten weer. Wat belangrijk is, is dat de meter niet in de buurt van een raam of aan de wand van de buitenmuur geplaatst wordt. De luchtvochtigheid is daar namelijk altijd hoger dan in de rest van de woning.

Goede ventilatie draagt bij

Een goede ventilatie zorgt voor de ideale luchtvochtigheid in huis. Zorg dat alle ruimtes regelmatig gelucht worden door deuren en ramen open te zetten. Dit is voornamelijk belangrijk voor de keuken en de badkamer. Goed ventileren is niet altijd voldoende om vocht in huis te verminderen. Om te zorgen dat de woning 24 uur per dag geventileerd wordt, zijn de elementen van SmartDry een betere oplossing.

De permanente oplossing voor teveel vocht in huis.

Met de elementen van SmartDry, genaamd DryBricks, wordt de woning permanent geventileerd en zal de luchtvochtigheid in huis stabiliseren. Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting en advies van een vochtexpert. Maar u kunt ook een gratis vochtmeting aanvragen, tijdens deze vochtmeting kunnen we de schimmels en de hoeveelheid vocht in huis meten.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.