Vochtbestrijding blog → Hoe kun je een muur met schimmel behandelen?

Een muur met schimmel behandelen
Een muur met schimmel behandelen

Een muur met schimmel behandelen.

Schimmel op de muur is een probleem wat vaak voorkomt bij woningen. Iedereen wil graag een comfortabel thuisgevoel, waarin schimmel geen rol speelt. Als je last hebt van schimmel op de muur, wil je dit probleem zo snel mogelijk oplossen. Schimmel in huis ziet er niet alleen lelijk en onverzorgd uit, maar is ook een gevaar voor de gezondheid. Voordat je schimmel op de muur kunt behandelen, moet je eerst de huidige schimmelplek grondig reinigen. Let hierbij goed op dat je geen onnodige gezondheidsrisico’s loopt of dat de schimmelplek op de muur zich niet verder gaat verspreiden.

Het reinigen van zwarte schimmel.

Wanneer je schimmel op de muur constateert, is het erg belangrijk het zo snel mogelijk te verwijderen. Doe je dit niet, dan is er een grote kans dat het probleem zich alleen maar verder vergroot. Daarnaast voorkomt een snelle verwijdering gezondheidsproblemen. Schimmel kan namelijk zorgen voor stevige hoestbuien, allergieën opwekken of verergeren en de luchtwegen aantasten. Het klinkt een beetje tegenstrijdig, omdat zwarte schimmel op vochtplekken groeit, maar het is belangrijk dat de schimmels uitsluitend met vochtig materiaal worden verwijderd. Wanneer je dit met een droge doek of spons doet, is de kans levensgroot dat de schimmel zich verder verspreid, waardoor je binnen de kortste keren opnieuw met schimmel op de muur te maken krijgt.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Lichte schimmel op de muur verwijderen

Bij lichte schimmel op de muur kun je gebruik maken van een sodaoplossing. Deze oplossing bestaat uit ongeveer 6 gram soda per liter gebruikt water. Schrob hiermee de schimmel voorzichtig van de muur. Als je te maken hebt met hardnekkige schimmelplekken, dan kun je beter gebruik maken van bleekwater om van het schimmelprobleem af te komen. Wanneer dit het geval is, meng je 250 milliliter bleekwater met een volle emmer (10 liter) kraanwater. Schimmelplekken op de muur kun je ook schoonmaken met behulp van speciale middelen die in de supermarkt of bouwmarkt verkrijgbaar zijn. Dit is vaak de beste oplossing gezien het feit dat deze producten voorzien zijn van ingrediënten die nieuwe schimmelvorming tegengaan.

Schimmel permanent oplossen? Kies voor de DryBrick!

Zoals je eerder kon lezen zijn er een aantal methodes om schimmel op de muur te behandelen. De meest effectieve methode in dit kader is de DryBrick van SmartDry. De DryBrick is een ingenieuze uitvinding die in de buitenmuur wordt geplaatst. Het systeem zorgt er op een natuurlijke manier voor dat het vocht in de wanden sneller en makkelijker wordt afgevoerd. Zonder vochtproblemen ontstaan er ook geen schimmels. De DryBricks hebben talloze klanten geholpen met het oplossen en voorkomen van hun vocht- en schimmelproblemen. Neem vandaag nog contact op met één van onze specialisten in vochtbestrijding voor meer informatie over het behandelen van schimmel op de muur.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.