Vochtbestrijding blog → Hoe kun je schimmel op de muren bestrijden?

Hoe kun je schimmel op de muur bestrijden?
Hoe kun je schimmel op de muur bestrijden?

Hoe kun je schimmel op de muur bestrijden?

Of het nou binnen of buiten uw huis is, schimmel is een onderdeel van het milieu en kan overal ontstaan. We worden dagelijks door schimmels omringt en ademen ze constant in. Op zich zijn deze schimmelsporen niet schadelijk voor de mens. Het wordt echter een ander verhaal als ze in contact komen met vocht in huis. In dat soort gevallen ontwikkelen de schimmelsporen zich verder, waardoor een soort van donslaagje op wanden of plafonds ontstaat. In de meeste gevallen levert dat dan zwarte schimmel op. Dit is een schimmelsoort die een behoorlijke impact op de gezondheid van mensen kan hebben. Zeker als ze al samengaan met allergieën of problemen met de luchtwegen. Schimmel in huis is erg slecht voor de gezondheid en moet direct bestreden worden. Als u dit niet doet, is de kans groot dat het probleem zich alleen maar verder vergroot.

Methoden om schimmel op de muur te verwijderen

Er zijn een aantal manieren waarop u de schimmel op de muren kunt bestrijden. Zorg er hierbij altijd voor dat u vochtig materiaal gebruikt en is het aangeraden een mondkapje en handschoenen te gebruiken.

Bij lichte schimmel op de muur kun je gebruik maken van een soda oplossing. Deze bestaat uit ongeveer 6 gram soda per liter gebruikt water. Schrob met deze vloeistof de schimmel van de muur. Heb je te maken met hardnekkigere schimmelplekken? Dan is het gebruik van bleekwater een geschiktere methode om van het schimmelprobleem verlost te worden. In plaats van water en soda meng je in het laatstgenoemde geval 250 ml bleekwater met het water van een volle (10 liter-) emmer. Tenslotte kun je de schimmel op de muur ook schoonmaken met behulp van speciale middeltjes die je in de supermarkt of bouwmarkt kunt kopen. Deze hebben vaak als bijkomend voordeel dat ze voorzien zijn van ingrediënten die nieuwe schimmelvorming tegengaat.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Permanente oplossing tegen schimmel

Er zijn diverse manieren om dit soort situaties op te lossen en zelfs überhaupt te voorkomen. De meest effectieve methode in dit kader is de DryBrick. Een DryBrick is een ingenieuze uitvinding die in de buitenmuur wordt geplaatst en er vervolgens op een natuurlijke manier voor zorgt dat het vocht in wanden veel sneller en makkelijker wordt afgevoerd. SmartDry is al meer dan 35 jaar dè specialist in vochtbestrijding én het plaatsen van dit soort DryBricks en heeft daardoor al talloze klanten geholpen met het oplossen en voorkomen van hun vocht- en schimmelproblemen. We staan op dit vlak ook graag voor jou klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie om de schimmel op de muur te behandelen.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.