Vochtbestrijding blog → Hoe kun je schimmel op de muren bestrijden?

Hoe kun je schimmel op de muur bestrijden?
Hoe kun je schimmel op de muur bestrijden?

Hoe kun je schimmel op de muur bestrijden?

Of het nou binnen of buiten het huis is, schimmel is een onderdeel van het milieu en kan overal ontstaan. We worden dagelijks door schimmels omringt en ademen ze zelfs constant in. Deze schimmelsporen zijn in principe niet schadelijk voor de mens. Het wordt een ander verhaal wanneer schimmel in contact komt met vochtige muren in huis. In dat geval ontwikkelt de schimmel zich verder op de muur, waardoor een soort donslaagje op muren wordt gevormd. Dit is een schimmelsoort die een behoorlijke impact op de gezondheid van de bewoners kan hebben. Zeker als ze samengaan met allergieën of problemen met de luchtwegen. Schimmel op de muur moet je wegens de risico’s direct bestrijden. Schimmel op de muur bestrijden, doe je dat niet? Dan is de kans groot dat het probleem zich alleen maar verder uitzaait.

Schimmel op de muur bestrijden: 4 handige tips!

Er zijn een aantal manieren waarop je schimmel op de muur kunt bestrijden. Zorg bij elke schimmelbestrijding voor vochtig materiaal. Ook is het aan te raden bij het bestrijden van schimmel op de muur mondkapjes en handschoenen te gebruiken.

Lichte vocht- en schimmelplekken op de muur kun je bestrijden door middel van een soda-oplossing. Dit bestaat uit ongeveer 6 gram soda per liter gebruikt water. Schrob met deze vloeistof de schimmel van de muur schoon.

Heb je te maken met hardnekkige schimmel in huis? Om dit te bestrijden is het gebruik van bleekwater een geschiktere methode om van het schimmelprobleem verlost te worden. In plaats van water en soda meng je 250 ml bleekwater met het water van een volle (10 liter) emmer.

Tenslotte kun je ook schimmel op de muur bestrijden met speciale schoonmaakmiddelen. Dit kun je bij de supermarkt of bouwmarkt kopen. Het voordeel hiervan is dat ze voorzien zijn van ingrediënten die nieuwe schimmelvorming tegengaat.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Permanente oplossing tegen schimmel op de muur.

Er zijn diverse manieren om schimmel op de muur te bestrijden en zelfs te voorkomen. De meeste effectieve methode om schimmel op de muur te bestrijden is de DryBrick®. Een DryBrick® is een ingenieuze uitvinding die in de buitenmuur wordt geplaatst en er vervolgens op een natuurlijke manier voor zorgt dat het vocht in de muur veel sneller en gemakkelijker wordt afgevoerd.

SmartDry® is al meer dan 35 jaar dé specialist in vochtbestrijding én het plaatsen van dit soort DryBricks® en heeft daardoor al talloze klanten geholpen met het bestrijden en voorkomen van hun vocht- en schimmelproblemen in de muur. We staan op dit vlak ook graag voor je klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie om de schimmelplekken in huis permanent op te lossen.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.