Vochtbestrijding blog → Hoge luchtvochtigheid in een nieuwbouwwoning?

Hoge luchtvochtigheid nieuwbouwwoning
Hoge luchtvochtigheid nieuwbouwwoning

Hoge luchtvochtigheid in een nieuwbouwwoning?

Een hoge luchtvochtigheid in een nieuwbouwwoning kan verschillende problemen veroorzaken, zoals schimmelvorming en een oncomfortabel leefklimaat. Nieuwbouwwoningen zijn vaak goed geïsoleerd en hebben daardoor minder natuurlijke ventilatie. Dit kan leiden tot vochtproblemen, vooral in combinatie met een hoge luchtvochtigheid.

Om de luchtvochtigheid in een nieuwbouwwoning te verminderen, zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Het is belangrijk om de woning goed te ventileren, bijvoorbeeld door het openen van ramen of het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem. Daarnaast kan het plaatsen van vochtregulerende materialen, zoals vochtabsorberende korrels, het plaatsen van muurelementen of een luchtontvochtiger, helpen om de luchtvochtigheid te verminderen. Het is aan te raden om bij aanhoudende vochtproblemen in huis een vochtbestrijding specialist in te schakelen, om de oorzaak van het probleem te achterhalen en passende maatregelen te nemen.

Hoe wordt een hoge luchtvochtigheid in een nieuwbouwwoning veroorzaakt?

Een hoge luchtvochtigheid in een nieuwbouwwoning kan op verschillende manieren worden veroorzaakt. Een belangrijke oorzaak is het bouwvocht dat tijdens de bouw van de woning vrijkomt en nog niet volledig is verdampt. Dit vocht kan zich in de materialen en constructies van de woning nestelen en bijdragen aan een verhoogde luchtvochtigheid in huis.

Daarnaast kunnen dagelijkse activiteiten, zoals douchen, koken, wassen en ademen, ook bijdragen aan een hogere luchtvochtigheid in huis. Nieuwbouwwoningen zijn vaak goed geïsoleerd en hebben daardoor minder natuurlijke ventilatie. Dit kan leiden tot vochtproblemen zoals condensatievocht, vooral in combinatie met een hoge luchtvochtigheid.

Tot slot kan de luchtvochtigheid in huis worden beïnvloed door de omgeving waarin de woning zich bevindt. Bijvoorbeeld als de woning in een vochtige omgeving staat of als er weinig zonlicht binnenkomt, kan dit bijdragen aan een hogere luchtvochtigheid in huis.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Een hoge luchtvochtigheid in een nieuwbouwwoning verlagen

Een hoge luchtvochtigheid in huis kan leiden tot problemen zoals schimmelvorming, een onaangename geur en een oncomfortabel leefklimaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de luchtvochtigheid in huis te verlagen. Een goede ventilatie is cruciaal, omdat dit helpt om vochtige lucht af te voeren en verse lucht aan te voeren. Verder is het belangrijk om condensatie te voorkomen door te zorgen voor goede isolatie en dubbel glas.

Het gebruik van vochtregulerende materialen, zoals muurelementen, ventilatiestenen of een luchtontvochtiger, kan ook helpen om de luchtvochtigheid te verminderen. Verwarmen kan de luchtvochtigheid ook verminderen, maar zorg er wel voor dat er voldoende ventilatie is. Bij aanhoudende vochtproblemen is het raadzaam om een ervaren vochtbestrijder in te schakelen om de oorzaak van het probleem te achterhalen en het vochtprobleem op te lossen.

SmartDry zorgt voor een goede luchtvochtigheid in je nieuwbouwwoning

SmartDry biedt een oplossing voor een goede luchtvochtigheid in nieuwbouwwoningen. Met meer dan 35 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen, biedt SmartDry oplossingen voor zowel oude als nieuwe woningen. De muurelementen die SmartDry gebruikt zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Deze elementen kunnen zelfs binnen een dag in de buitenmuur worden geplaatst om vochtproblemen te voorkomen. Als er vochtproblemen zijn in de binnenmuur, dan kan SmartDry deze muren nog altijd injecteren.

Om meer te weten te komen over de vochtbestrijdingsmethode van SmartDry of om een gratis vochtmeting aan te vragen, kunt u contact opnemen met de vochtspecialisten van SmartDry. Zij staan klaar om u te helpen en te adviseren over de beste oplossing voor uw vochtprobleem. Met SmartDry kunt u genieten van een comfortabel en gezond binnenklimaat in uw nieuwbouwwoning.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.