Vochtbestrijding blog → Huis ruikt muf?

Huis ruikt muf?
Huis ruikt muf?

Huis ruikt muf?

Een huis ruikt muf wanneer er sprake is van een grote hoeveelheid vocht in huis. Heb je last van een muffe geur in huis? Vinden zelfs de bezoekers dat je huis muf ruikt? Dan heb je hoogst waarschijnlijk te maken met een vochtprobleem in je woning. Dit probleem is helaas niet zomaar opgelost, het is belangrijk om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen. Verdwijnt de muffe lucht in huis, dan wil je uiteraard dat deze niet meer terugkomt. In dit artikel geven we je meer informatie over hoe je een muffe lucht uit huis krijgt en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

Hoe krijg je een muffe geur uit huis?

Als je huis muf ruikt, dan kan er een muffe geur in de slaapkamer, meterkast of in de woonkamer hangen. Er zijn verschillende middelen waarmee je een muf ruikend huis te lijf kunt gaan. Alleen in de meeste gevallen gaat het om kortetermijnoplossingen. Je kunt ervoor kiezen om de woning goed schoon te maken, de gordijnen te wassen en de meubels goed te reinigen. Je kunt zelfs regelmatig sprayen met een luchtverfrisser. Dat kan er voor zorgen dat de woning wat aangenamer ruikt. Je kunt zelfs ook een of meerdere vochtvreters kopen of investeren in een goede luchtontvochtiger.

Het vervelende is wel dat dit allemaal tijdelijke en niet-permanente oplossingen zijn. Het is beter om een vochtbestrijding specialist in te schakelen om het vochtprobleem in huis te achterhalen. Vervolgens kan er dan gekeken worden naar een permanente oplossing om het vochtprobleem in de muur te stoppen. Zo kun je de muffe geur in huis definitief stoppen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Tips om een muf ruikend huis te verminderen

Beter ventileren in huis – Zet in huis regelmatig een raam open en als je een mechanisch ventilatiesysteem hebt, zet deze dan ook zeker aan. Zelfs in de koude maanden is het verstandig om goed te ventileren. Op deze manier gaat de luchtvochtigheid in huis omlaag en zal je huis minder muf gaan ruiken.

Verminder condensatievocht bij het douchen of koken – Wanneer je gaat douchen is het juist goed om extra te ventileren. Na het douchen is het ook goed om met een raamtrekker de muren en de douchekabine te drogen. Tijdens het koken is het goed om de afzuigkap aan te zetten of deksels op de pannen te leggen.

Laat de was buiten drogen – Dat is zeker in de zomer ideaal, de natte was zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in huis toeneemt. Dat kan ook voor een muf ruikend huis zorgen. Als het buiten regent, dan kun je de was binnen laten drogen, maar zet dan wel een raam open voor extra ventilatie.

Wat kun je doen tegen een muffe geur in huis?

In vele gevallen is het goed om beter te gaan ventileren. Je kunt ook de luchtvochtigheid in huis beter in de gaten houden met behulp van een hygrometer of een weerstation. Als er sprake is van erg veel vocht in huis, dan is het altijd goed om een vochtbestrijding specialist in te schakelen. Zit er een vochtprobleem in de muur, zoals doorslaand vocht of optrekkend vocht? Dan is het belangrijk om het vochtprobleem op te lossen. Kies je dan voor een luchtontvochtiger of voor het schoonmaken van je huis? Dan zul je merken dat je huis binnen enkele weken weer muf ruikt.

Bij SmartDry werken we hoofdzakelijk met de DryBricks en in sommige gevallen het injecteren van de binnenmuren. Dit is een milieuvriendelijke oplossing die de muren van binnenuit opdroogt. Droge muren zorgen ervoor dat ervoor dat je huis niet muf gaat ruiken. Zou je meer willen weten over onze oplossing of wil je een vochtmeting aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.