Vochtbestrijding blog → Keelpijn door schimmel in huis

Keelpijn door schimmel in huis
Keelpijn door schimmel in huis

Keelpijn door schimmel in huis

Schimmel in huis kan leiden tot keelpijn, vooral als je allergisch bent voor zwarte schimmels. Dit kan zelfs ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarnaast zijn er veel andere symptomen en gezondheidsklachten die verband houden met schimmel op muren. Om te voorkomen dat schimmel in huis ontstaat, is het belangrijk om te begrijpen hoe dit gebeurt en welke maatregelen je kunt nemen om dit te voorkomen. Door deze stappen te volgen, kun je voorkomen dat je keelpijn krijgt door schimmel in huis.

Hoe ontstaat er schimmel op de muren?

Schimmel ontstaat vaak in vochtige ruimtes waar slechte ventilatie is of er vochtproblemen zijn in de muur. De badkamer, keuken en slecht geventileerde ruimtes zijn bijvoorbeeld plekken waar schimmel vaak voorkomt. Bovendien kan een hoge luchtvochtigheid in huis ook bijdragen aan schimmelgroei op de muur. Dit kan veroorzaakt worden door vochtproblemen in de muur, zoals optrekkend vocht, condensatievocht of doorslaand vocht. Deze vochtproblemen creëren een vochtige ondergrond waar schimmels goed gedijen en vochtplekken op de muur ontstaan.

Naast gezondheidsproblemen, kan schimmel ook zorgen voor een muffe geur in huis en zelfs vloerbedekking en meubels aantasten. Als je schimmel ontdekt, is het verstandig om een vochtbestrijder in te schakelen voor een gratis vochtmeting om het probleem te achterhalen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Gezondheidsklachten als gevolg van schimmel

Schimmel kan meer gezondheidsklachten veroorzaken dan alleen keelpijn. Naast keelpijn kun je ook last krijgen van hoestbuien, benauwdheid, vermoeidheid en irritaties in de luchtwegen. Dit geldt vooral als er sprake is van zwarte schimmel. Als je keelpijn hebt en er is schimmel in huis, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om te voorkomen dat de klachten erger worden. De aanwezigheid van schimmel in huis zal niet verminderen, maar juist erger worden als er een vochtprobleem is.

Laat je informeren door een vochtbestrijder

Om schimmel in huis te verminderen, zijn er verschillende methoden beschikbaar. Het is echter niet voldoende om alleen de schimmel van de muur te verwijderen, omdat dit het onderliggende probleem niet oplost. Daarom is het belangrijk om ook het vochtprobleem in huis aan te pakken.

Als je niet weet waar je moet beginnen, kun je contact opnemen met een van onze vochtbestrijding specialisten. Zij kunnen je helpen en zelfs een gratis vochtmeting uitvoeren. Met deze meting kunnen we snel achterhalen waar het vochtprobleem zich bevindt en wat er gedaan moet worden om het op te lossen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen als je last hebt van vochtproblemen en/of schimmel in huis.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.