Vochtbestrijding blog → De luchtvochtigheid boven de 60 procent in huis?

Luchtvochtigheid boven de 60% in huis
Luchtvochtigheid boven de 60% in huis

De luchtvochtigheid is boven de 60 procent in huis

Is de luchtvochtigheid in je woning boven de 60 procent? Nog geen paniek. In dit blogbericht lees je precies wat je ertegen kan doen! Er zijn namelijk een aantal manieren hoe je de luchtvochtigheid terug onder de 60 procent kunt krijgen. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt namelijk tussen de 40% en 60%. Wanneer de luchtvochtigheid boven de 60 procent komt, is er sprake van een te hoge luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheid in huis kan slecht zijn voor de gezondheid, maar het kan ook voor vochtproblemen in huis zorgen. Niet echt ideaal, maar wat kun je doen om de juiste luchtvochtigheid in huis te creëren?

De gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid

Bij een hoge luchtvochtigheid (boven de 60 procent) bestaat er een kans op ademhalingsklachten, allergieën en infecties. Dit heeft mede te maken met het feit dat een te hoge luchtvochtigheid kan zorgen voor schimmels in huis. Er zal een muffe geur in huis ontstaan en ook de muren zullen verkleuren. Daarnaast zal het stucwerk afbrokkelen, de verf afbladderen of het behang loslaten. Iets waar niemand op zit te wachten! Herken je één van deze symptomen op de muur in je eigen woning? We geven je graag wat tips om de luchtvochtigheid onder de 60% te krijgen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Hoe breng ik de luchtvochtigheid naar een goede hoogte?

Neem een luchtvochtigheidsgraad boven de 60 procent altijd serieus. Om de hoge luchtvochtigheid in huis te verlagen, zijn er een aantal dingen die je moet doen.

  1. De grootste oorzaak van een luchtvochtigheid boven de 60 procent is een tekort aan ventilatie. Zog altijd voor voldoende ventilatie in huis door middel van een ventilatiesysteem of zet een raam open.
  2. Hang de natte was zo veel mogelijk buiten. Regent het buiten of heb je geen plek om de was buiten te drogen? Zet dan een raam open in de ruimte waar de was droogt. Zo kan het vocht de woning verlaten.
  3. Houdt tijdens het nemen van een douche de deur dicht! Zo kan het condensatievocht zich niet door de rest van de woning verspreiden. Zet ook hier het ventilatiesysteem aan of doe het raam open.
  4. Tijdens het koken komt er ook veel damp vrij. Gelukkig heeft vrijwel iedere keuken een afzuigkap. Zet de afzuigkap altijd aan wanneer je gaat koken.

Eigenlijk is het in elke situatie van groot belang een raam open te zetten. Hiermee voorkom je dat de luchtvochtigheid boven de 60 procent komt en het leefklimaat in huis gezond blijft. Volg jij deze tips al op en is de luchtvochtigheid in huis nog steeds veel te hoog? Dan is het belangrijk om een vochtbestrijding specialist in te schakelen.

Een gezond leefklimaat in huis dankzij SmartDry®.

Heb je last of denk je last te hebben van een luchtvochtigheid boven de 60 procent? Dan is de kans groot dat er sprake is van een vochtprobleem in huis. Dit is niet te verhelpen met alleen het ventileren van de woning. In dat geval raden wij je aan een vochtexpert in te schakelen. Op die manier kan het vochtprobleem zich niet uitbreiden en wordt de schade beperkt. SmartDry® is al meer dan 35 jaar dé specialist in vochtbestrijding en helpt je graag verder. Met ons DryBrick®-systeem worden de muren binnen een aantal maanden op een natuurlijke manier uitgedroogd en wordt het vochtprobleem permanent opgelost. Neem direct contact met ons op voor een gratis vochtmeting en professioneel advies van een vochtexpert! Wij zijn zowel telefonisch als via de mail bereikbaar. Je kan natuurlijk ook een gratis offerte aanvragen via de website!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.