Vochtbestrijding blog → Natte buitenmuur bij een nieuwbouw woning

Natte muur nieuwbouw woning
Natte muur nieuwbouw woning

Natte buitenmuur bij een nieuwbouw woning

Er zijn verschillende vochtproblemen die kunnen leiden tot een natte buitenmuur bij een nieuwbouwwoning. Soms is er sprake van een constructiefout of gebrekkige waterdichting in de buitenmuur, wat kan resulteren in vochtplekken op zowel de binnen- als buitenmuur. Als dit probleem niet wordt aangepakt, kan het zelfs leiden tot schimmelvorming op de muur en in ernstige gevallen kan de constructie van de woning beschadigd raken. Als je merkt dat de buitenmuur van jouw nieuwbouwwoning nat is, is het verstandig om een vochtspecialist in te schakelen om dit te onderzoeken. Met de juiste expertise kan een vochtspecialist het vochtprobleem snel verhelpen.

Doorslaand vocht in een nieuwbouw woning?

Bij sommige nieuwbouwwoningen kan er een vochtige buitenmuur ontstaan door doorslaand vocht, wat kan leiden tot vochtplekken, schimmelgroei en een muffe geur in huis. Hoewel moderne bouwtechnieken zoals een goed geïsoleerde en luchtdichte gebouwschil vaak worden toegepast, kan beschadiging van de buitenmuur nog steeds vochtdoorslag veroorzaken. In plaats van te verdampen, kan vocht vast komen te zitten tussen de isolatie- en afwerkingslagen. Als je vermoedt dat doorslaand vocht de oorzaak is van de natte buitenmuur van je nieuwbouwwoning, laat het dan altijd controleren door een vochtbestrijder.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Een natte buitenmuur als gevolg van bouwvocht

Een natte buitenmuur als gevolg van bouwvocht kan ernstige problemen veroorzaken. Bij het bouwen van een huis wordt er veel water gebruikt, wat kan leiden tot vochtproblemen in de muren. Dit kan leiden tot verschillende problemen, zoals afbrokkelend pleisterwerk, schimmelgroei, loslatend behang en in sommige gevallen zelfs structurele schade. Het is van groot belang om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken, aangezien vochtige muren het risico op gezondheidsproblemen kunnen verhogen en de energierekening kunnen verhogen. Vochtige muren hebben namelijk niet alleen een lagere isolatiewaarde, maar slaan ook minder warmte op, waardoor er meer verwarmd moet worden. Om het probleem aan te pakken, moet de oorzaak van het vocht worden vastgesteld en verholpen. Een professionele vochtbestrijder kan hierbij helpen en adviseren over de beste oplossing voor jouw situatie.

SmartDry lost vochtproblemen in de muur op

Wil je weten waarom jouw nieuwbouwwoning vochtige muren heeft en ben je benieuwd of dit te wijten is aan optrekkend vocht of vochtdoorslag in de buitenmuren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een gratis vochtmeting. Onze deskundigen komen bij jou langs en bieden je graag advies over het oplossen van het vochtprobleem. Met meer dan 35 jaar ervaring in het voorkomen en bestrijden van natte muren in nieuwbouwwoningen, is SmartDry de specialist bij uitstek. Wij verhelpen vochtproblemen in en rondom het huis en hebben al duizenden woningen vochtvrij gemaakt. Neem daarom telefonisch contact met ons op en laat een van onze vochtbestrijdingsexperts jouw woning onderzoeken op vochtproblemen in de buitenmuur.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.