Vochtbestrijding blog → Natte muren in huis? Wat moet je doen?

Natte muren in huis?
Natte muren in huis?

Natte muren in huis?

Vochtproblemen kunnen iedereen overkomen. De ene woning is er vatbaarder voor dan de andere, maar soms ontkom je er simpelweg niet aan. Veel mensen denken dat natte muren niet zo erg zijn, maar dat is een misvatting. De vochtproblemen in de muur kunnen schade aan de woning en de gezondheid aanrichten. Ook kan de geur in huis erg onaangenaam worden. Reden genoeg om de vochtproblemen zo spoedig mogelijk aan te pakken en de natte muur te behandelen.

Niet alleen de gevolgen moeten opgepakt worden, maar vooral de wortel van het probleem is belangrijk om aan te pakken. Wanneer dit niet gebeurt, verdwijnen de vochtproblemen, maar komen ze binnen no-time weer terug. Om dit te voorkomen is het van belang snel hulp te zoeken. Hoe sneller het probleem wordt ontdekt, hoe minder gedoe en hoe lager de kosten voor de vochtbestrijding.

Natte muren: verschillende soorten vocht.

Er kunnen verschillende soorten problemen ten grondslag liggen aan de natte muren. Naast deze problemen zijn er ook verschillende soorten vocht. Het is belangrijk deze vormen te onderscheiden, omdat elk vochtprobleem een andere aanpak vereist. Een veelvoorkomend probleem is optrekkend vocht. Dit vindt voornamelijk plaats op het grondniveau van de woning. Zeker oudere huizen met een slechte grondfundering zijn hier vatbaar voor. De woningen zijn niet voorzien van een vochtkering, waardoor er gemakkelijk vocht kan optrekken.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Bouwvocht: de oorzaak van natte muren in huis?

Tijdens het bouwen van huizen kan er veel vocht ontstaan. Dit wordt ook wel bouwvocht genoemd. Vochtige muren kunnen dus zowel bij nieuwe- als oude woningen ontstaan. De reden hiervoor is dat bij de bouw het over het algemeen noodzakelijk is om veel water te gebruiken. Vaak wordt dit niet gezien door een leek, maar onbewust kan het in de komende jaren voor vochtschade aan de woning zorgen. Zeker bij een relatief nieuwe woning zit je er niet op te wachten om na een aantal jaren vochtproblemen te krijgen. Mocht je na een bouw denken dat er sprake is van bouwvocht, dan is het verstandig een specialist in te schakelen, zodat de natte muur op een professionele wijze wordt verholpen.

Wat moet je doen bij een natte muur?

Bij vochtproblemen in de muur staan wij u graag ter dienst. Met onze 35+ jaar ervaring in vochtbestrijding, lossen wij de vochtproblemen in de muur permanent op. We komen graag langs voor een gratis vochtmeting en advies van een expert. Een van onze vochtexperts staat je graag ter woord. Zo zorgen we er samen voor dat de muren permanent vochtvrij worden en blijven!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.