Vochtbestrijding blog → Een natte plek op de buitenmuur, hoe kun je dit voorkomen?

Natte plek op de buitenmuur
Natte plek op de buitenmuur

Natte plek op de buitenmuur, hoe kun je dit voorkomen?

Een woning moet comfortabel en fijn aanvoelen. Dit geldt niet alleen voor de binnenkant van de woning, maar de buitenkant is natuurlijk ook erg belangrijk! Als de muren natte plekken bevatten, geeft dit niet alleen een lelijk aanzicht, maar is er ook sprake van een probleem. Een vochtplek op de buitenmuur betekent namelijk dat je te maken hebt met een vochtprobleem. Dit vochtprobleem kan doortrekken naar de binnenmuur. Daar zit niemand op te wachten…

Doorslaand vocht in de buitenmuur

De buitenmuur dient als bescherming tegen de hagel en regen en krijgt daarbij veel te verduren. Wanneer de buitengevel poreus wordt, kan je te maken krijgen met een natte plek op de buitenmuur. Dit is niet alleen een probleem voor de buitenmuur, maar kan ook doortrekken naar de binnenmuur. Om grote schade aan beide muren te voorkomen, is het belangrijk direct een vochtexpert in te schakelen op het moment dat je natte plekken ziet.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Een natte plek op de buitenmuur herkennen

Wanneer het heeft geregend is het normaal dat de buitenmuur nat is. Dit is niet direct iets waar je je zorgen om moet maken. Echter wordt het wel zorgwekkend op het moment dat er een lange tijd na de regenbui nog steeds natte plekken te zien zijn. Dit in combinatie met scheuren in de muur kan voor hoge kosten zorgen. Dit kan je ook aan de binnenmuur herkennen. Zoals eerder omschreven kan het vocht van buiten naar binnen trekken. Je krijgt dan te maken met loslatend stucwerk, schade aan de vloer, het behang of de verg begint los te laten, je ruikt een muffe geur in huis of je ziet schimmel- en vochtplekken op de muur.

Zo pak je een natte plek op de muur aan!

Een natte plek op de buitenmuur is erg vervelend en soms lastig te voorkomen. Echter is er wel een ideale oplossing voor dit problemen, namelijk het DryBrick® -systeem van SmartDry®! Wij kunnen ons voorstellen dat de ernst van het probleem soms lastig in te schatten is. Daarom komen wij altijd langs bij de klant voor een gratis vochtmeting en advies. Op basis daarvan kunnen wij je van de beste service voorzien en kijken naar het vochtprobleem in de muur. Wij geven je graag als tip mee altijd goed te ventileren in huis. Hiermee kun je veel vocht- en schimmelproblemen voor een groot deel voorkomen tijdens de dagelijkse bezigheden.

Neem direct contact met ons op!

Sommige vochtproblemen zijn nou eenmaal niet onder controle te houden. Wij bieden daarom een duurzaam systeem wat geen externe energiebronnen nodig heeft. Je bent dus nooit extra kosten kwijt aan de energierekening! Daarbij gaat ons product een leven lang mee en komen wij ook langs voor een extra controle. Ben je benieuwd naar onze vochtbestrijding of wil je meer informatie? Bel dan direct naar onze vochtexperts! Zij helpen je elke dag van de week verder met het vochtprobleem in huis.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.