Vochtbestrijding blog → Optrekkend vocht ontstaat uit de fundering van de woning

Optrekkend vocht in de fundering
Optrekkend vocht in de fundering

Optrekkend vocht ontstaat uit de fundering van de woning.

De onderzijde van de binnenmuur is waarschijnlijk een plek die je niet dagelijks in de gaten houdt. Toch is het slim om zo nu en dan de muren te controleren op vochtige plekken. Er kan namelijk optrekkend vocht uit de fundering ontstaan. Optrekkend vocht is vaak een probleem bij woningen die voor 1980 zijn gebouwd, maar kan natuurlijk ook bij nieuwe woningen voorkomen.

Hoe herken je optrekkend vocht?

Optrekkend vocht kan ontstaan uit de fundering, maar ook door een gebrek aan vochtkering. Zo zijn er meerdere oorzaken toe te kennen aan het vochtprobleem. Als de grond na een harde regenbui nat wordt, neemt de muur dit vocht op. Via het metselwerk stijgt het omhoog en komt het aan de onderkant van de binnenmuur terecht. Optrekkend vocht is te herkennen aan een aantal signalen:

  1. Het stucwerk, behang of verf begint los te laten.
  2. In de woning ruikt het erg muf.
  3. Er zijn niet alleen vochtplekken zichtbaar op de muur, maar er ontstaan ook schimmelplekken.
  4. Er is sprake van een hoge luchtvochtigheid in de woning.

Herken je een van deze signalen in de woning? Kom direct in actie en neem contact op met een vochtexpert. Veel vocht in huis kan namelijk voor ziektes bij de bewoners zorgen. Daar zit niemand op te wachten!

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Optrekkend vocht in de fundering oplossen.

Muren injecteren is een veelgebruikte methode wanneer er optrekkend vocht uit de fundering ontstaat. Dit kan relatief snel en makkelijk gebeuren. Ook is het geen dure oplossing. Echter is dit niet de ideale oplossing, omdat het probleem op korte termijn wordt opgelost. Er kunnen nieuwe vochtproblemen ontstaan. Wij raden je daarom aan om een vochtexpert in te schakelen die een lange termijn oplossing biedt!

Dé permanente oplossing tegen optrekkend vocht.

Er zijn verschillende manieren om optrekkend vocht op te lossen. Echter raden wij je aan te kiezen voor de methode van SmartDry®. SmartDry® biedt een permanente vochtbestrijdingsmethode die opstijgend vocht dat ontstaat uit de fundering op te lossen. Binnen een aantal maanden zullen de muren uitdrogen en is het vochtprobleem opgelost! Wij zullen altijd eerst bij je langskomen voor een gratis vochtmeting en het beste advies geven. Voorkom onnodige kosten en neem direct contact met ons op!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.