Vochtbestrijding blog → Zelf de muur injecteren tegen optrekkend vocht?

Optrekkend vocht zelf injecteren
Optrekkend vocht zelf injecteren

Zelf de muur injecteren tegen optrekkend vocht?

Optrekkend vocht is een veelvoorkomend probleem bij oude woningen. Dit is toe te wijden aan het ontbreken van een waterkering of een slecht werkende waterkering. Let op: dit wil niet zeggen dat optrekkend vocht niet in nieuwe woningen kan ontstaan! Voor het oplossen van optrekkend vocht wordt vaak gekozen voor het injecteren van de muur.

Hoe herken je optrekkend vocht in huis?

Optrekkend vocht maakt zich vaak pas herkenbaar op het moment dat het de muren al heeft aangetast. Als je vochtige muren ziet verschijnen is het belangrijk altijd direct actie te ondernemen. Op die manier voorkom je onnodig hoge kosten aan de schade die het kan aanrichten. Optrekkend vocht kan je aan de volgende signalen herkennen:

  1. Er zijn vocht- en schimmelplekken aan de onderkant van de muur te zien.
  2. Het behang en stucwerk begint los te laten.
  3. De vloer is vochtig en bol.
  4. Er hangt een muffe geur in de woning.
  5. Er is sprake van een te hoge luchtvochtigheid.
Vraag een gratis vochtmeting aan!

Waarom moet optrekkend vocht bestreden worden?

Door optrekkend vocht ontstaat er een te hoge luchtvochtigheid in de woning. Dit kan zorgen voor een muffe geur en gezondheidsproblemen. De woning kan klam aan gaan voelen, wat natuurlijk erg onprettig is. Door het klamme klimaat zullen de stookkosten flink omhoogschieten. Ook is een vochtige ruimte de broedplek voor schimmels. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten!

Methodes om optrekkend vocht te behandelen.

Er zijn verschillende methoden om optrekkend vocht te behandelen. Veel mensen kiezen ervoor zelf de muur te injecteren. Ook het onderkappen van de muren en het plaatsen van muurelementen zijn populaire oplossingen. Maar natuurlijk heeft elke methode zijn voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk je hier goed van bewust te zijn, voordat je zelf de muur gaat injecteren tegen optrekkend vocht!

Zelf de muur injecteren tegen optrekkend vocht: hoe pak je dit aan?

Muren injecteren is een methode dat veel gebruikt wordt om optrekkend vocht te behandelen. Dit is een relatief snelle en goedkope manier om van optrekkend vocht af te komen. Om het beste resultaat te krijgen, moet het injecteren secuur gebeuren. Er moeten gaten geboord worden die ongeveer 5 centimeter boven de vloer zitten. Deze handeling moet om de 10 centimeter herhaald worden. Vul deze gaten met het injectiemiddel.

Nadelen van muren injecteren.

De muren injecteren klinkt als een aantrekkelijke oplossing wegens de kosten en de eenvoudigheid die hieraan verbonden staan. Belangrijk om te weten is dat dit een kortetermijnoplossing is, wat kan zorgen voor nieuwe vochtproblemen. Het injectiemiddel zorgt er namelijk voor dat condensatievocht niet meer naar buiten kan, waardoor dit in de binnenmuren gaat zitten. Niet echt ideaal!

Zelf de muur injecteren of een vochtexpert inschakelen?

Heb je last van optrekkend vocht in de woning? Wij raden je altijd aan eerst een vochtexpert in te schakelen om de kern van het probleem te achterhalen. Om hoge schadekosten te voorkomen, biedt SmartDry® een permanente oplossing tegen optrekkend vocht. Wij zullen je altijd voorzien van het beste advies en voeren een gratis vochtmeting uit. SmartDry® heeft een duurzame oplossing die permanent meegaat. Binnen 12 maanden doen de muurelementen hun werk en ben je voorgoed verzekerd van een droge woning!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.