Vochtbestrijding blog → Zit er schimmel achter de verwarming?

Schimmel achter verwarming
Schimmel achter verwarming

Schimmel achter de verwarming

Heb je thuis last van schimmel achter de verwarming? Dat is uiteraard niet zo prettig en dit probleem dient snel opgelost te worden. In eerste instantie zul je denken aan het grondig reinigen van de schimmels op de muur achter de verwarming. Alleen zul je na een tijdje constateren dat de schimmel weer terugkomt. Schimmel op de muur wordt altijd veroorzaakt door een te grote hoeveelheid vocht in huis. Daarom is het belangrijk om het vochtprobleem in de woning eerst aan te pakken in plaats van de symptomen te bestrijden. Zo zorg je ervoor dat de schimmel niet meer terugkomt. Schimmel achter de verwarming kan op verschillende plaatsen in huis ontstaan, zoals de woonkamer, badkamer en keuken.

Hoe ontstaat er schimmel achter de verwarming?

Wat is schimmel precies en hoe ontstaat deze achter de verwarming? Schimmels zijn micro-organismen die kunnen ontstaan in warme en vochtige ruimtes. Als er weinig wordt geventileerd in deze ruimtes, dan zijn dit de meest gunstige omstandigheden voor schimmel. Vooral in de badkamer kan er snel schimmel op de muur groeien, want dit is een vrij warme en vochtige ruimte in de woning. Maar ook in oudere huizen kan er vaak schimmel op de muur groeien. Dat heeft weer te maken met een verouderde bouwstijl (een ontbrekende waterkering) of beschadigde muren. Wanneer de muur te vochtig wordt door optrekkend vocht of doorslaand vocht kunnen er uiteindelijk schimmels gaan groeien op de vochtplekken. Het is daarom belangrijk dat de muren droog blijven en dat er voldoende wordt geventileerd in huis.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Schimmel in huis is slecht voor de gezondheid

Los van het feit dat het leefklimaat in de woning verslechterd, is schimmel achter de verwarming ook erg slecht voor je gezondheid. Er kunnen verschillende gezondheidsklachten ontstaan als gevolg van veel vocht in huis. Denk hierbij aan hoofdpijn, keelpijn, verkoudheid en in sommige gevallen een piepende ademhaling. Ook benauwdheid is een gezondheidsklacht die kan ontstaan bij schimmel in huis. Verder kan er ook een muffe lucht ontstaan in de woning wanneer deze te vochtig is. Deze muffe geur wordt veroorzaakt doordat er schimmel in de meubels in de gordijnen gaat groeien. Al met al is het belangrijk dat er geen schimmel in huis meer gaat groeien. Dat is goed voor het leefklimaat van de woning en voor jouw gezondheid.

Stop schimmel in huis met permanente vochtbestrijding

Als je last hebt van schimmels achter de verwarming, dan kun je natuurlijk gelijk de schimmelplekken proberen te reinigen. Maar het is beter om een vochtspecialist in te schakelen, zoals SmartDry. We komen graag bij je langs om de luchtvochtigheid in huis te meten en een vochtmeting te doen in de muur. Op deze manier kunnen we het daadwerkelijke vochtprobleem achterhalen en kunnen we je adviseren om het vochtprobleem te verhelpen. Inmiddels zijn we meer dan 35 jaar actief in het oplossen van vochtproblemen in huis. Neem gerust contact met ons op zodat we kunnen kijken naar de schimmelplekken achter de verwarming.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.