Vochtbestrijding blog → Wat doet schimmel in huis met jouw gezondheid?

Schimmel in huis slecht voor jouw gezondheid
Schimmel in huis slecht voor jouw gezondheid

Wat doet schimmel met jouw gezondheid?

In een vochtig huis is de kans op huisstofmijt en de groei van schimmel een stuk groter dan in een woning met een lage luchtvochtigheid. Verder kun je last krijgen van vochtproblemen en een muffe schimmellucht in de woning. Dit wordt vaak veroorzaakt door slecht woongedrag, hiermee bedoelen we dat er niet voldoende wordt geventileerd in de woning. Niet alleen kan vocht en schimmel schade veroorzaken aan de woning, maar het is ook erg slecht voor jouw gezondheid. Wil je weten wat de gezondheidsrisico’s van schimmel op de muur zijn? Lees het in dit artikel:

Last van de luchtwegen door teveel schimmel in huis

Een van de meest bekende klachten bij een grote hoeveelheid schimmel in huis, zijn klachten aan de luchtwegen. Heb je bijvoorbeeld last van astma, dan ben je erg gevoelig hiervoor en kan het verergerd worden door een ongezonde en vochtige woning. Soms kunnen astmatische klachten zelfs ontstaan als gevolg van een te vochtige woning. Als je last hebt van deze klachten, neem dan ten alle tijden contact op met een huisarts.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Andere gezondheidsklachten die ontstaan door schimmel

Elke gezondheidsklacht die ontstaat door schimmel in de woning, moet uiterst serieus genomen worden. Naast problemen met de luchtwegen kunnen er ook andere klachten ontstaan. Hieronder een overzicht met veelvoorkomende klachten die ontstaan door schimmels in huis:

  1. Hoofdpijn
  2. Keelpijn
  3. Verkoudheid
  4. Hoesten
  5. Piepende ademhaling
  6. Benauwdheid

Voorkom gezondheidsklachten, voorkom schimmel in huis.

Als je de laatste tijd veel last hebt gehad van gezondheidsklachten en er zit veel schimmel op de muur van het huis. Dan is het belangrijk om een vochtbestrijding specialist in te schakelen. SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het oplossen van vochtproblemen in huis en het drogen van een vochtige gevel. Doordat we het vochtprobleem bij de bron aanpakken zullen schimmels en de muffe lucht in huis verdwijnen. Wanneer de schimmelplekken op de muur zijn schoongemaakt, komt er geen schimmel meer terug. Ook de luchtvochtigheid in huis wordt beter waardoor astmatische klachten af zullen nemen. Ben je benieuwd naar onze methode van vochtbestrijding? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak voor een gratis vochtmeting in huis.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.