Vochtbestrijding blog → Last van schimmel in de woonkamer?

Schimmel in de woonkamer
Schimmel in de woonkamer

Wat kun je doen tegen schimmel in de woonkamer?

Veel woningen kampen met een schimmelprobleem. Voornamelijk oudere woningen krijgen hiermee te maken, door de bouwstijl of grondverzakkingen. Grondverzakkingen hebben als gevolg dat er scheuren in de muren beginnen te komen, waardoor het vocht van buiten ook de binnenmuur weet te bereiken. Schimmelproblemen kunnen in de gehele woning voorkomen, zo ook in de woonkamer. Schimmel in huis is niet alleen slecht voor het meubilair, maar ook voor de gezondheid. Een avond op voor de televisie is daardoor opeens een stuk minder aangenaam.

De gevolgen van schimmel in de woonkamer

Schimmel kan op verschillende plekken in de woonkamer voorkomen. Denk hierbij aan de muren, maar ook aan schimmel in de hoek van de woonkamer. Schimmel is te herkennen aan zwarte plekken, zwarte spikkels of spocht in de muur en ontstaan vaak door vochtproblemen. Schimmelproblemen kunnen zorgen voor een aantasting aan het interieur of een muffe geur in huis. Wanneer je je een lange tijd in een vochtige omgeving bevindt, kan dat aanslaan op de gezondheid. Een van de gevolgen hiervan zijn reumatische klachten, maar ook misselijkheid, verergeren van astma, keelpijn en vermoeidheid. Daarbij kan schimmel in de woonkamer zorgen voor problemen met luchtwegen of allergieën versterken.

Buiten het feit dat schimmel voor ernstige gezondheidsproblemen kan zorgen, kun je ook te maken krijgen met ongedierte. Denk hierbij aan zilvervisjes, kakkerlakken, houtwormen, muizen en ratten.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Tips om schimmel in de woonkamer te voorkomen

Om schimmel in de woonkamer te voorkomen, is het belangrijk om goed te ventileren. Dit kun je doen door regelmatig een raampje open te zetten en/of gebruik te maken van een ventilatiesysteem. Schimmel in huis kan zich niet alleen in de woonkamer bevinden, maar ook in de rest van de woning. Houd vochtige ruimtes, zoals badkamers, keukens en washokken droog. Zorg dat de deur van de badkamer tijdens- en na het douchen dichtzit. Gooi hierbij ook een raam open en zet de ventilator aan. Hang de natte was niet in het washok, maar zoveel mogelijk buiten. Ook tijdens het koken komt er veel vocht vrij. Houd de deksels op de pannen als er gekookt wordt. Maak altijd gebruik van de afzuigkap en zet een raam open.

Het vochtprobleem in huis op laten lossen

Op het moment dat de schimmel in de woonkamer verwijderd wordt, maar het vochtprobleem niet, zal de schimmel telkens weer terugkeren. SmartDry® biedt een bestrijdingsmethode die de woning op lange termijn verhelpt van vocht- en schimmelproblemen. Met behulp van de DryBricks® zal er niet langer meer sprake zijn van vochtige muren. Schimmels hebben geen enkele kans meer om zich te kunnen nestelen. Heb je last van schimmel in de woonkamer? Neem dan snel contact op met onze vochtexperts voor het beste advies

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.