Vochtbestrijding blog → Schimmel in een nieuwbouwhuis, hoe is dat mogelijk?

Schimmel in een nieuwbouwhuis
Schimmel in een nieuwbouwhuis

Schimmel in een nieuwbouwhuis, hoe is dat mogelijk?

Veel mensen maken de fout om te denken dat nieuwbouwwoningen geen last kunnen krijgen van schimmel. Schimmel in huis kan namelijk in alle soorten woningen voorkomen. Vaak heeft dit te maken met onvoldoende ventilatie. Hierdoor kunnen de schimmels geen weg naar buiten vinden en nestelen zich op vochtige plekken. Met de juiste aanpak kun je van schimmels afkomen en lijkt het alsof ze er nooit zijn geweest. Benieuwd wat de juiste aanpak is? Lees het hier!

De oorzaak van schimmel in een nieuwbouwhuis

Onvoldoende ventileren is de nummer 1 oorzaak van schimmel in een nieuwbouwhuis. Schimmel is niet direct te zien, maar komt later tot uiting in de vorm van donkere plekjes op de muur. Vergis je niet dat schimmels verschillende kleuren kunnen aannemen, zoals zwart, groen, blauw of in sommige gevallen zelfs rood. Schimmel veroorzaakt ook vaak een muffe geur in een nieuwbouwhuis. Voornamelijk de badkamer, keuken en het washok zijn vatbaarder voor schimmels, omdat hier veel vocht vrijkomt. Vocht in een nieuwbouwhuis is niet fijn en moet daarom snel behandeld worden.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

De nieuwbouwwoning vrijhouden van schimmel doe je zo!

Schimmel is een vochtprobleem en kan dus alleen volledig verholpen worden als het vochtprobleem is aangepakt. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om schimmel in een nieuwbouwhuis te voorkomen. Dit heeft te maken met het zorgen van een goede luchtvochtigheid in huis. Misschien vraag je je af hoe je de luchtvochtigheid stabiel kan krijgen. Dit doe je zo:

  • Maak tijdens het koken altijd gebruik van de afzuigkap. In sommige gevallen is dit niet mogelijk. Zet in dit geval altijd een raam open!
  • Maak gebruik van een ventilatiesysteem tijdens het douchen en laat deze circa 15 minuten na het douchen aanstaan. Op die manier kan het vocht de badkamer verlaten en zal er geen schimmel op de muur ontstaan. Als dit niet mogelijk is, moet je ook hier even een raam openzetten.
  • Sluit de deuren tijdens het koken, om te voorkomen dat het vocht zich naar andere ruimtes toetrekt. Gebruik alleen het raam om het vocht naar buiten te laten.
  • Hang de was buiten aan de waslijn. Bij slechte weersomstandigheden kun je dit in een binnenruimte ophangen, maar moet je altijd een raam openhouden.

Kom samen met SmartDry® van je schimmelprobleem af!

De experts van SmartDry® zijn gespecialiseerd in schimmel- en vochtproblemen in een nieuwbouwhuis. Wij kunnen je direct helpen met op maat gemaakt advies, waardoor jouw nieuwbouwhuis weer vrij is van schimmel! Ruik je een muffe geur in huis of zie je schimmel op de muur? Neem vandaag nog contact op met SmartDry® en laat je door ons verder helpen. Wij kunnen je ook altijd adviseren over hoe je dit kunt voorkomen. SmartDry® komt graag bij je langs voor een gratis vochtmeting en het beantwoorden van al je vragen.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.