Vochtbestrijding blog → Schimmel van de muur verwijderen

Schimmel van muur verwijderen
Schimmel van muur verwijderen

Schimmel van de muur verwijderen

Heb je last van vochtproblemen in huis en wil je de schimmel van de muur verwijderen? In dit artikel leggen we je uit hoe er schimmel op de muur ontstaat en hoe je deze kunt verwijderen. We leggen je ook uit hoe je schimmelgroei op de muur kunt voorkomen. Als er schimmel op de muur begint te groeien, dan is het altijd een gevolg van een vochtprobleem in de woning. Als de luchtvochtigheid in huis of het vochtgehalte in de muur te hoog is, dan kun je al snel te maken krijgen met schimmel in huis.

Wat zijn de oorzaken van schimmel op de muur?

Schimmel in huis kun je herkennen aan de bruine of zwarte plekken op de muur. Deze plekken kunnen ook op de grond of op het plafond ontstaan. Als je last hebt van schimmel in huis, dan gaat het meestal om de zwarte schimmel. Deze variant kan schadelijk zijn voor je gezondheid en hierop moet je gelijk actie op ondernemen. Snel de schimmel van de muur verwijderen dus. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken:

Nauwelijks ventileren of een slecht ventilatiesysteem: Wordt er in huis niet goed geventileerd? Dan ontstaat er een hoge luchtvochtigheid in huis en dat is ideaal voor schimmels. Door regelmatig een raam open te zetten of te investeren in een goed ventilatiesysteem kan al een heel verschil maken.

De muren van de woning zijn erg vochtig: Als er een vochtprobleem in de muur zit, dan worden de muren veel te vochtig. Vochtige muren kunnen ontstaan door optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht. Is dit het geval? Dan is het belangrijk om het vochtprobleem in de muur eerst op te lossen.

De luchtvochtigheid in de woning is te hoog: Bij een hoge luchtvochtigheid in huis kunnen schimmels makkelijker op de muur gaan groeien. Met een hygrometer kun je de luchtvochtigheid in huis scherp in de gaten houden. Een goede luchtvochtigheid dient tussen de 40 en 60 procent te liggen. Is de luchtvochtigheid continu veel te hoog, dan is het goed om een vochtspecialist in te schakelen om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Hoe kun je schimmel van de muur verwijderen?

Schimmel op de muur is erg ongezond en je kunt er gezondheidsklachten van krijgen. Heb je last van bepaalde luchtwegaandoeningen? Dan is het verstandig om de schimmel van de muur te laten verwijderen door een specialist. Wil je zelf aan de slag met het schoonmaken van de muren, draag dan altijd een mondkapje en gebruik goede handschoenen. Met goede handschoenen kun je huidirritatie voorkomen.

Er zijn verschillende schoonmaakmiddelen om schimmel van de muur te verwijderen. Deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt of in de bouwmarkt. Je kunt de schimmel ook verwijderen met schoonmaakazijn in combinatie met soda of met een mengsel van chloor met water. De schimmelplekken kun je weg schrobben met een schuurspons.

Hoe kun je schimmel op de muur voorkomen?

Als er sprake is van een vochtprobleem, dan kun je de schimmel van de muur verwijderen. Alleen je zult merken dat de schimmel na een tijdje weer terug komt. Als dat het geval is dan is het beter om het vochtprobleem in huis te stoppen. Creëer daarom een mogelijkheid dat beter ventileren mogelijk is of los de vochtproblemen in de muur op. Neem gerust contact op met SmartDry voor een gratis vochtmeting zodat we de oorzaak van de schimmelgroei kunnen achterhalen.

SmartDry werkt inmiddels al meer dan 35 jaar met de zogenaamde DryBricks. Dat zijn muurelementen die in de buitenmuur geplaatst kunnen worden. Hierdoor drogen de vochtige muren van binnenuit en zorg je ervoor dat er geen schimmel meer op de muur gaat groeien. Deze methode is zeer efficiënt, permanent en bovenal: milieuvriendelijk. Wil je meer weten over deze methode van vochtbestrijding? Contact opnemen kan altijd.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.