Vochtbestrijding blog → Hoe kun je een schimmellucht in huis verwijderen?

Schimmellucht in huis verwijderen
Schimmellucht in huis verwijderen

Hoe herken je schimmellucht in huis?

Een heersende schimmellucht komt altijd voort uit schimmelplekken in huis. Onder een schimmellucht valt een muffe geur, wat in sommige gevallen ook naar slootwater kan ruiken. Als je dit in je huis herkent, heb je hoe dan ook last van vochtproblemen in huis. Hoe sneller dit verholpen wordt, hoe kleiner de kans op hoge schadekosten.

Schimmelgeur door vochtproblemen in huis.

Zoals eerder vermeld komt een schimmellucht door een vochtprobleem in de woning. Vochtproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben en bevatten ieder een eigen aanpak. Veelvoorkomende vochtproblemen zijn doorslaand vocht, opstijgend vocht en condensatievocht. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een te hoge luchtvochtigheid, gebrek aan ventilatie of scheuren in de buitengevel.

Schimmellucht in huis verwijderen; hoe doe ik dat?

Om van de schimmellucht in huis af te komen, moeten ook de vochtproblemen aangepakt worden. Als dit niet gebeurd is het een kwestie van tijd voor er weer een nieuwe schimmellucht in de woning heerst. Om de schimmellucht in huis te verwijderen zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

  • Maak de schimmelplekken op de muur schoon met schimmelreiniger. Let op: lees hiervoor goed de gebruiksaanwijzing door en draag altijd handschoenen en een mondkapje! Echter is dit een kortetermijnoplossing als het vochtprobleem niet is aangepakt.
  • Zorg voor een goede ventilatie in huis. Voornamelijk in vochtige ruimtes, zoals de keuken, de kelder, de badkamer en het washok is dit erg belangrijk. Zo kan het overmatig vocht de woning verlaten en maken schimmels geen schijn van kans.
  • Schakel een vochtexpert in om de vochtproblemen voorgoed te verhelpen. Dit is een oplossing waar je de rest van je leven profijt van hebt en kan kosten in de toekomst voorkomen.
Vraag een gratis vochtmeting aan!

Nooit meer last van schimmel in huis dankzij SmartDry®!

Schimmellucht in huis verwijderen is geen makkelijke opgave. Veel mensen denken dat het verwijderen van schimmelplekken de beste oplossing is voor het verwijderen van de schimmellucht in huis. Dit is echter een misvatting. Dit is een kortetermijnoplossing, waardoor er na een tijdje weer schimmel in huis zal ontstaan. Dit heeft te maken met de bron van het probleem, namelijk vochtproblemen in huis. Dit kun je voorkomen door voldoende te ventileren, maar in sommige gevallen is het al te laat. In dat geval komt SmartDry® om de hoek kijken! Met ons duurzame systeem verwijderen wij binnen enkele maanden de vocht uit de muren, waardoor je voor de rest van je leven geen vochtproblemen meer ervaart. Geen vochtproblemen betekenen ook geen schimmelproblemen! Heb je last van een schimmellucht in huis en wil je deze op een duurzame manier laten verwijderen? Neem dan direct contact op met één van onze vochtexperts! Wij staan elke werkdag voor je klaar en komen graag langs voor een gratis vochtmeting en op maat gemaakt advies. Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.