Vochtbestrijding blog → Stucwerk laat los door vocht

Stucwerk laat los
Stucwerk laat los

Stucwerk laat los

Als het stucwerk los laat, kan dat verschillende gevolgen hebben. In eerste instantie kan het esthetische problemen veroorzaken, zoals lelijke plekken op de muur en afbladderende verf. Dit kan de uitstraling van een woonkamer of bijkeuken aanzienlijk verminderen. Bovendien kan loslatend stucwerk gevaarlijke situaties veroorzaken als het op de grond valt. Dit kan tot verwondingen leiden, vooral bij kinderen en huisdieren die in de buurt zijn.

Een ander gevolg van loslatend stucwerk is dat het vochtproblemen kan verergeren. Als het stucwerk loskomt, kan het vocht in de muur verder doordringen, wat de situatie nog erger maakt. Het vocht kan op zijn beurt schimmelvorming en gezondheidsproblemen veroorzaken. Het stucwerk laat los door vocht in de muur? Het is altijd verstandig om een vochtexpert in te schakelen voor een vochtmeting in de muur.

Het stucwerk laat los: Hoe kan dat?

Stucwerk dat loslaat door vocht in de muur heeft meestal te maken met vochtproblemen. Er zijn verschillende manieren waarop vocht in de muur kan komen, zoals bijvoorbeeld door regen die via de gevel of het dak naar binnen sijpelt, doorslaand vocht van buiten, optrekkend vocht of lekkages in de leidingen.

Als er vocht in de muur zit, kan het stucwerk verzadigd raken met vocht. Als het stucwerk dan opdroogt, kan het uit elkaar vallen, loskomen of scheuren. Dit gebeurt omdat het stucwerk zijn hechting verliest. Dit kan vervolgens leiden tot lelijke plekken op de muur en zelfs tot gevaarlijke situaties, omdat het stucwerk kan loskomen en op de grond kan vallen.

Om stucwerk dat loslaat door vochtproblemen te voorkomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muur goed droog is. Het vochtpercentage of vochtgehalte mag niet te hoog zijn in de muur. Op die manier kan vocht buiten de deur gehouden worden en blijft het stucwerk hechten aan de muur. Als er toch vochtproblemen ontstaan, is het belangrijk om deze snel aan te pakken om verdere schade te voorkomen. Het inschakelen van een specialist op het gebied van vochtbestrijding is dan ook aan te raden.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Loslatend stucwerk in huis verhelpen

Het verhelpen van loslatend stucwerk in huis hangt af van de oorzaak van het probleem. Om het probleem op te lossen, is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen en aan te pakken. Als de oorzaak van het loslatende stucwerk vochtproblemen zijn, is het belangrijk om deze eerst op te lossen voordat het stucwerk gerepareerd kan worden. Het vocht moet uit de muur worden gehaald en de muur moet volledig droog zijn voordat er verdere werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Dit kan onder andere gedaan worden door de muren te injecteren met een vochtwerend middel of het plaatsen van muurelementen in de vochtige buitenmuur.

Als het vochtprobleem is opgelost, kan het stucwerk gerepareerd worden. Dit kan gedaan worden door het oude stucwerk te verwijderen en vervolgens nieuwe stucwerk aan te brengen. Als het loslatende stucwerk nog redelijk vast zit, kan er ook een speciaal hechtmiddel worden aangebracht om het stucwerk op zijn plaats te houden. Het is belangrijk om bij het repareren van het stucwerk gebruik te maken van professionele materialen en gereedschappen, omdat het anders opnieuw kan gaan loslaten. Het is aan te raden om hiervoor een goede stukadoor in te schakelen. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie en isolatie van de muur om toekomstige vochtproblemen te voorkomen.

SmartDry lost het vochtprobleem in de muur op

Als je last hebt van loslatend stucwerk en vochtproblemen in de muur, dan kan SmartDry Vochtbestrijding je helpen. Wij zijn al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het oplossen van vochtproblemen in en rondom het huis. Bij SmartDry maken we gebruik van onze milieuvriendelijke muurelementen, genaamd DryBricks, om vochtproblemen in de muur aan te pakken. Deze elementen kunnen in slechts één werkdag in de buitenmuur geplaatst worden en zorgen ervoor dat de muren van binnenuit opdrogen met behulp van de wind. Door de drogere omstandigheden zal het stucwerk beter aan de muur hechten en zal het niet meer loslaten.

Als je eerst zeker wilt weten of er een vochtprobleem in de muur zit, kun je bij SmartDry een gratis vochtmeting aanvragen. Onze vochtspecialisten kunnen het probleem dan voor je identificeren en een passende oplossing voorstellen. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of meer wilt weten over onze vochtbestrijdingsmethode. Onze specialisten staan voor je klaar om je te helpen bij het oplossen van jouw vochtproblemen zodat de stukadoor het stucwerk op de muur kan herstellen.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.