Vochtbestrijding blog → Veel vocht in huis? Zo kun je dit verminderen!

Veel vocht in huis
Veel vocht in huis

Veel vocht in huis?

Bij een fijn thuisgevoel hoort voornamelijk het gevoel van comfort en gezondheid. Helaas heeft niemand een huis van staal en daar horen soms problemen bij. Te veel vocht in de woning kan hier één van zijn. Dit is natuurlijk vervelend en kan ook voor andere problemen aan de woning zorgen. Om het vocht in huis te verminderen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Benieuwd naar wat deze dingen zijn? Lees dan snel verder!

5 tips om vocht in huis te verminderen.

Hoe minder vocht in huis, hoe beter. Hier een aantal tips handige tips die je kunt volgen wanneer je last hebt van te veel vocht in huis!

 • Extra ventileren tijdens de dagelijkse bezigheden.
  Denk hierbij aan koken, douchen en bij visite. Tijdens deze momenten komt er veel vocht vrij. Als dit vocht geen weg naar buiten kan vinden, blijft het in huis hangen. Het gevolg hiervan is dat de hoeveelheid vocht zich in de muur gaat nestelen.
 • Doe meer dan alleen even een raampje openzetten.
  Kort een raam openzetten heeft in principe niet zoveel effect op het vocht in huis. Het effect is maar van korte duur. Wij raden je aan om meerdere malen per dag een aantal minuten het raam open te zetten. Dit is daarentegen wél effectief.
 • Zorg dat de luchtvochtigheid stabiel is.
  Wanneer de luchtvochtigheid in huis te hoog is, kunnen er vochtproblemen ontstaan. Een goede luchtvochtigheid ligt tussen de 40- en 60 procent. Boven de 60 procent is er sprake van te veel vocht in huis. Houd dit dus goed in de gaten om te voorkomen dat het percentage hoger dan 60 procent wordt.
 • Maak gebruik van ventilatiesystemen.
  Zoals eerder benoemd, komt er tijdens het douchen en koken veel vocht vrij. Buiten het openzetten van een raam zijn ventilatiesystemen een goede oplossing om het vocht af te voeren. Het verlaagd niet alleen de luchtvochtigheid in huis, maar verwijderd ook de geuren. Heb je een ventilatiesysteem? Zet deze altijd aan tijdens het koken en douchen.
 • Wasgoed buiten hangen.
  Vochtige was is een grote veroorzaker van een grote hoeveelheid vocht in huis. Vieze kleding wassen doen we meerdere malen per week, waardoor er ook meerdere malen per week vocht van de was vrijkomt in huis. Probeer daarom zoveel mogelijk kleding te drogen in de droger. Hij is er niet voor niets! Heb je geen droger? Hang de was zoveel mogelijk buiten of ventileer de ruimte waar de natte was hangt.
Vraag een gratis vochtmeting aan!

Voor altijd een vochtvrije woning dankzij SmartDry.

Wij begrijpen dat te veel vocht in huis erg vervelend is. Iedereen wil een comfortabel en gezond thuisgevoel hebben zonder enige problemen. Samen met ons team van vochtexperts hebben wij al ruim duizenden woningen in Nederland vochtvrij gemaakt, dankzij ons ingenieuze vochtbestrijding systeem. Hier hoeven geen verbouwingen aan te pas te komen en het systeem gaat levenslang mee.

Binnen enkele maanden drogen de muren uit en het systeem heeft geen onderhoud nodig. Heb je veel last van vocht in huis en ben je benieuwd naar onze oplossing? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. Onze vochtexperts komen graag bij je langs voor een gratis vochtmeting en geven je professioneel advies. Hierdoor weet je direct waar je aan toe bent!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.