Vochtbestrijding blog → Vermoeidheid door schimmel in huis

Vermoeidheid schimmel in huis
Vermoeidheid schimmel in huis

Vermoeidheid door schimmel in huis

Heb je last van vermoeidheid als gevolg van schimmel in huis? Dat kan! Bij een hoge luchtvochtigheid in huis en woningen waar schimmel op de muur groeit kun je last krijgen van gezondheidsklachten. Vermoeidheid is een van deze klachten, maar je kunt ook te maken krijgen met een verstopte neus, jeukende huid en of misselijkheid. Groeit er veel schimmel in huis? Dan is het belangrijk dat je dit vochtprobleem zo snel mogelijk oplost. Naast de gezondheidsklachten kan er ook een muffe geur in huis ontstaan. Ook doordat de muren waarschijnlijk erg vochtig zijn kun je te maken krijgen met structurele schade aan je huis. Ben je moe door schimmel in huis? Neem dan snel contact op met een vochtbestrijding specialist.

Gezondheidsklachten bij schimmel in huis

Schimmel in huis is nooit goed en vermoeidheid is slechts een van de klachten die er kunnen ontstaan. Wanneer je wordt blootgesteld aan schimmel kunnen er tal van gezondheidsklachten opleveren. Vooral jonge mensen, zwangere vrouwen, mensen met astmatische klachten en (oudere) mensen met een slecht immuunsysteem kunnen hier last van krijgen. Maar ook mensen zonder gezondheidsproblemen kunnen problemen krijgen met luchtwegklachten of het ontstaan van astmatische klachten. De volgende symptomen kun je ondervinden wanneer er veel schimmel in huis aanwezig is.

  1. Problemen met allergische reacties;
  2. Verkoudheidsklachten;
  3. Veel moeten hoesten;
  4. Klachten op het gebied van hooikoorts;
  5. Vermoeidheid;
  6. Verergering van reumaklachten.
Vraag een gratis vochtmeting aan!

Hoe kun je schimmel in huis voorkomen?

Schimmel in huis kun je voorkomen door de luchtvochtigheid te verlagen. Een gezonde luchtvochtigheid in huis heeft een percentage tussen de 40 en 60 procent. Is het percentage lager dan 40 procent, dan is deze te laag. Hierdoor kun je tevens ook hoofdpijn krijgen. Is het vochtgehalte in huis 60 procent of hoger, dan is de luchtvochtigheid in huis te hoog. Bij veel vocht in huis is er meestal sprake van een vochtprobleem. De meest voorkomende vochtproblemen zijn optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht. Verhelp je het vochtprobleem in de muur, dan drogen de muren op en wordt de vochtigheid in huis een stuk gezonder.

Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een luchtontvochtiger, maar dat is in onze ogen niet ideaal. Als je van je vermoeidheid door schimmel in huis af wilt, kies dan voor een permanente oplossing. Een oplossing die het probleem vanaf het begin aanpakt. Een mogelijke oplossing is het onderkappen van de muren (ideaal voor optrekkend vocht). Andere oplossingen zijn het injecteren / impregneren van de muren of je kunt muurelementen in de buitenmuur laten plaatsen. Bij de muurelementen worden de muren van binnenuit opgedroogd en deze oplossing is geschikt bij alledrie de vochtproblemen in de muur.

Een gezond leefklimaat dankzij onze DryBricks

Met behulp van de DryBricks van SmartDry worden de muren van binnenuit opgedroogd. Deze ventilatiestenen kunnen binnen één werkdag geplaatst worden en vanaf dat moment zullen de muren droger gaan worden. Externe energiebronnen zijn niet nodig, de wind zorgt ervoor dat de muren droger worden. Onderhoud is niet nodig en deze oplossing is 100% milieuvriendelijk. Met deze oplossing maak je korte metten met vermoeidheid door schimmel in huis. Wil je meer weten over deze oplossing op het gebied van vochtbestrijding? Of wil je graag een gratis vochtmeting aanvragen? Neem gerust contact met ons op, ons team staat voor je klaar.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.