Vochtbestrijding blog → Kan ik vocht in de muur zelf oplossen?

Vocht in de muur zelf oplossen
Vocht in de muur zelf oplossen

Vocht in de muur zelf oplossen?

De muren in huis zijn vaak het slachtoffer van vochtproblemen. Ze staan namelijk in contact met plekken waar veel vocht voorkomt. De muren van de woning moeten de weersomstandigheden van buiten tegenhouden, maar ook het vocht wat zich in de woning vormt. Er zijn verschillende soorten vochtproblemen die kunnen voor komen. Denk hierbij aan doorslaand vocht, opstijgend- of optrekkend vocht en leefvocht. Leefvocht wordt ook wel condensatievocht genoemd. Al deze vochtproblemen kunnen voor schade aan de woning zorgen en moeten worden opgelost. Maar wil je het vocht in de muur zelf oplossen? Of is het verstandiger om een vochtbestrijding specialist in te schakelen?

Zelf de muren injecteren: de voor- en nadelen

Vocht in de muur zou je zelf op kunnen lossen door de muren zelf te injecteren tegen optrekkend vocht. Deze manier wordt regelmatig gebruikt en is relatief makkelijk uit te voeren. Daarbij brengt het ook geen hoge kosten met zich mee. Muren injecteren gaat als volgt; je boort om de 10 cm gaten in de muur. Deze gaten moeten net iets boven de vloer zitten. In principe vul je de gaten met chemicaliën, die voor een vochtvrije woning zorgen. Vocht in de muur zelf oplossen op deze manier is helaas een kortetermijnoplossing. De chemicaliën verliezen langzaam hun werking, waardoor het vocht in de muur na een tijdje weer terugkomt.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere nadelen aan het injecteren van de muren. Het injecteren is namelijk een nauwkeurig werkje wat voor veel mensen lastig kan zijn. Ook is er sprake van een ophoping aan vocht in de muur. Het vocht zoekt namelijk een manier om zijn weg naar buiten te vinden. Vocht in de muur zal zich verplaatsen, wat betekent dat het voor nieuwe vochtproblemen in huis kan zorgen. Het is niet ideaal om vocht in de muur zelf op te lossen, maar wat is dan wel een vochtbestrijding methode die werkt?

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Stop vocht in de muur met een permanente oplossing

Het vochtprobleem in huis zelf oplossen brengt veel nadelen met zich mee en is een kortetermijnoplossing. Wanneer je last hebt van vocht in de muur raden wij aan een vochtexpert in te schakelen. Hiermee voorkom je verplaatsing van het vochtprobleem en heb je de rest van je leven profijt van een woning met droge muren. De Drybricks® van SmartDry® zijn een permanente oplossing tegen vocht in de muur en gaan levenslang mee. Daarnaast zijn er geen chemicaliën in het spel. Het hele vochtbestrijding systeem werkt op de natuurlijke luchtstroom. Een externe energiebron is hierdoor ook niet nodig. De installatie is binnen een dag geregeld en vereist geen onderhoudt. Binnen een aantal maanden zijn de muren helemaal droog. Erg gemakkelijk en ook nog milieuvriendelijk.

Niet zelf doen, schakel een vochtbestrijding specialist in

Onze vochtexperts van SmartDry® raden het af om vocht in de muur zelf op te lossen. Heb je last van optrekkend vocht of andere vochtproblemen? Neem dan contact op met SmartDry® voor professionele hulp waar je de rest van je leven iets aan hebt. Wij hebben al meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van vocht- en schimmelbestrijding en weten daarom precies wat onze klanten nodig hebben. Wij zullen een op maat gemaakt advies geven en staan open voor al je vragen! Neem direct contact met ons op en voorkom schade aan de woning door vochtproblemen.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.