Vochtbestrijding blog → Veel vocht in een nieuwbouwhuis? Hoe kan dat?

Veel vocht in een nieuwbouwhuis
Veel vocht in een nieuwbouwhuis

Veel vocht in een nieuwbouwhuis? Hoe kan dat?

Veel bewoners van een nieuwbouwhuis denken vaak dat zij geen last kunnen krijgen van vocht in de muren. Dit heeft deels te maken met de bouw van het huis, maar ook met de manier waarop er met de woning om wordt gegaan. De luchtvochtigheid in de woning speelt een grote rol in het vormen van vochtproblemen. Bij een hoge luchtvochtigheid kan ook een nieuwbouwwoning last krijgen van vochtplekken op de muur. Hoe dit kan? Wij leggen het uit!

Relatieve luchtvochtigheid in huis.

Zoals je aan de naam kan horen heeft de luchtvochtigheid te maken met hoeveel vocht er in huis rondhangt. Een goede luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent. Als je hierboven komt betekent het dat er sprake is van overtollig vocht in de woning, waardoor en vocht en schimmel op de muur kunnen ontstaan. Ook kan er een muffe geur in de woning hangen, wat erg vervelend is. Als de woning te vochtig is, zal het ook klam aan gaan voelen. Op het moment dat je last hebt van veel vocht in je nieuwbouwhuis is het slim om een vochtexpert in te schakelen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Vocht in een nieuwbouwhuis verminderen.

Er zijn ook een aantal stappen die je zelf kunt ondernemen om het vocht in een nieuwbouwhuis te verminderen. Hier zijn een aantal handige tips!

  1. Zet altijd extra ventilatie aan tijdens de dagelijkse bezigheden. Tijdens het koken en douchen komt er veel vocht vrij. Als dit vocht niet naar buiten kan, gaat het zich nestelen op de muren. Hierdoor ontstaan er vochtproblemen in huis en kan er zelfs schimmel vormen.
  2. Zet regelmatig een raam open. Wanneer er regelmatig frisse lucht naar binnen kan, gaat het vocht ook naar buiten. Als je dit regelmatig op een dag doet is de kans op te veel vocht in een nieuwbouwwoning aanzienlijk kleiner.
  3. Zorg voor een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%. Bij een te hoge luchtvochtigheid ontstaan er vochtproblemen in de woning. Zorg voor een goede luchtvochtigheid om dit te voorkomen.

Voor altijd een vochtvrije nieuwbouwwoning dankzij SmartDry®.

Woon je in een nieuwbouwwoning en heb je last van overmatig vocht? Neem dan contact op met de vochtbestrijding specialisten van SmartDry®! Dankzij ons gepatenteerde product blijft de woning permanent vochtvrij en maken vochtproblemen geen schijn van kans! Binnen enkele maanden drogen de muren uit. Daarnaast vereist het systeem geen onderhoud. Onze vochtexperts komen graag bij je langs voor een gratis vochtmeting en geven je professioneel advies. Hierdoor weet je direct waar je aan toe bent!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.