Vochtbestrijding blog → Vocht in huis is slecht voor je gezondheid

Vocht in huis gezondheid
Vocht in huis gezondheid

Vocht in huis gezondheid

Teveel vocht in huis is niet goed voor je gezondheid. Bij een goede luchtvochtigheid in huis hoort het percentage tussen de 40 en 60 procent te liggen. Maar vooral in de natste maanden van het jaar (november en december) is de luchtvochtigheid een stuk hoger dan normaal. Dat komt hoofdzakelijk doordat er veel regen valt en de buitentemperatuur lager is. Een vochtige lucht heeft een flinke invloed op je gestel. Niet alleen buiten, maar ook binnen in huis. Niet alleen de hoge luchtvochtigheid is slecht voor je gezondheid, maar de gevolgen van het vochtprobleem zijn ook schadelijk. Hierbij kun je denken aan de schimmels die op de muur gaan groeien en de problemen met ongedierte wanneer er veel vocht in huis is.

Welke klachten zijn er bij een hoge luchtvochtigheid in huis?

Als we kijken naar de klachten die je kunt krijgen bij veel vocht in huis, dan kun je denken aan reumatische klachten, astmatische klachten, ontstekingen en een aangetast immuunsysteem. Maar ook schimmel in huis en ongedierte (zoals huisstofmijt) zijn niet goed voor jouw gezondheid.

Aangetast immuunsysteem: Door vocht in huis ontstaan er niet alleen schimmels die slecht zijn voor je gezondheid. Een hoge luchtvochtigheid, dus boven de 60 procent, kan ook het immuunsysteem aantasten waardoor diverse kwaaltjes ontstaan (zoals microben en externe mechanismen) die niet goed zijn voor je gezondheid. Hierdoor kun je ook snelle last krijgen van ontstekingen en ziekten. Een gezonde en frisse leefomgeving is dus erg belangrijk.

Reumatische klachten: Allereerst is het belangrijk om te weten dat vocht in huis geen reuma veroorzaakt. Alleen het vocht in huis kan de reumatische klachten, zoals pijnlijke gewrichten en moeheid, wel verergeren. Heb je last van reuma? Dan is het ontzettend belangrijk om de hoeveelheid vocht in huis op het gewenste niveau te behouden.

Astmatische klachten: Als er teveel vocht in huis zit trekt dit ongedierte aan zoals zilvervisjes en huisstofmijt. Maar ook kunnen er schimmelsporen in de lucht verspreiden. Zeker als je hier allergisch of overgevoelig voor bent kunnen je last krijgen van problemen in de luchtwegen. Hierbij kun je denken aan een pruttelende ademhaling, veel hoesten en benauwdheid. Voorkom schimmel en ongedierte door de luchtvochtigheid in huis goed in de gaten te houden.

Ontstekingen: Bij een hoge luchtvochtigheid in huis ontstaan er schimmels en huisstofmijten. Deze gevolgen kunnen ervoor zorgen dat er ontstekingen in de ademhalingswegen of neus- en slijmvliezen ontstaan. Zoals een verkoudheid of chronische bronchitis.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Hoe krijg je een gezonde luchtvochtigheid in huis?

Wil je de luchtvochtigheid in huis verlagen? Dan is het eerst handig om te weten met welk vochtprobleem in huis je te maken hebt. In het algemeen zijn er drie vochtproblemen in de muur die vaak voorkomen, dat zijn: Optrekkend vocht, doorslaand vocht en een grote hoeveelheid condensatievocht. Als je een vochtbestrijding specialist (zoals SmartDry) inschakelt, kan het vochtprobleem snel achterhaald worden. Er zijn verschillende methodes om vochtproblemen in huis te stoppen voor een betere gezondheid. Wil je het vocht in huis stoppen voor een goede gezondheid? Neem dan contact met ons op of informeer naar een gratis vochtmeting in huis.

Verminder vocht in huis, verbeter je gezondheid

De oplossing van SmartDry om het vocht in huis te verminderen zijn de muurelementen die in de buitenmuur geplaatst kunnen worden. Minder vocht in huis is beter voor je gezondheid. We werken inmiddels meer dan 35 jaar met de DryBricks en we hebben duizenden muren opgedroogd. Bij deze oplossing zijn er geen chemicaliën of externe energiebronnen nodig. Sterker nog: Binnen één werkdag kunnen de DryBricks in de buitenmuur geplaatst worden. Zou je meer willen weten over deze oplossing om het vocht in huis te verminderen? Verbeter je gezondheid en neem gerust contact met ons op.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.