Vochtbestrijding blog → Hoe kun je vocht in de muur meten?

Vocht in de muur meten
Vocht in de muur meten

Hoe kun je vocht in de muur meten?

Een stabiele luchtvochtigheid in huis is belangrijk voor het wooncomfort en je gezondheid. Soms kan de luchtvochtigheid te hoog of te laag zijn. Er is sprake van een te hoge luchtvochtigheid in huis wanneer deze boven een percentage van 60 procent komt. Wanneer de luchtvochtigheid in de muur onder de 40 procent komt, spreek je van een te lage luchtvochtigheid. Vocht in de muur kun je niet met het blote oog meten. Wel zijn er een aantal symptomen waar je aan kunt merken dat de luchtvochtigheid in de muur niet goed is. Om hierachter te komen is het meten van vocht in de muur van belang.

Wanneer zit er teveel vocht in de muur?

Een luchtvochtigheid boven de 60 procent betekent dat er sprake is van overtollig vocht in de muur. In dit geval kan er schimmel op de muur ontstaan. Schimmel is erg ongezond en kan onder andere voor astmatische klachten zorgen. Ook bestaat de kans dat bijvoorbeeld de kozijnen of de vloer uit gaat zetten, doordat het vocht hierin wordt geabsorbeerd.

Als het percentage onder de 40 procent is, is de luchtvochtigheid in de muur te laag. De meubels, vloeren en kozijnen kunnen door de droogte gaan scheuren. Ook zal je last krijgen van een droge hoest of hoofdpijn. Herken je dit in je eigen huis? Dan is het belangrijk het vocht in de muur te meten. Wanneer je je er bewust van bent dat de luchtvochtigheid in huis te hoog of te laag is, kun je dit nog op een aantal manieren idealiseren. Als de muur langdurig vochtig blijft, ontstaan er vochtproblemen en dan ben je nog verder van huis. Bij een vochtige muur zal het de constructie van de woning ook ernstig beschadigen en daar zit niemand op te wachten.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Vocht in de muur meten is weten!

Om onnodige gezondheidsrisico’s en aantasting van de woning te voorkomen is het dus belangrijk het vocht in de muur met regelmaat te meten. Vocht in de muur meten is heel simpel. Breng een bezoekje aan de bouwmarkt en haal een hygrometer in huis! Dit kost een paar tientjes en kan schade aan de woning voorkomen. Een vochtmeting geeft een goede indicatie van het luchtvochtigheidspercentage en laat zien of je wel of geen vochtprobleem in de muur hebt.

Laat SmartDry® het vocht in de muur meten.

Wij kunnen ons voorstellen dat het meten van een vochtige muur als een lastige opgave kan klinken. Gelukkig staan wij altijd voor je klaar! Onze vochtbestrijding specialisten komen graag bij je langs wanneer je denkt last te hebben van een vochtprobleem in de muur. Wij meten graag het vocht in de muur en kunnen direct advies geven wanneer er sprake is van een vochtprobleem. Wil je graag het vocht in de muur laten meten door een vochtexpert en professioneel advies ontvangen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vochtbestrijding offerte of gratis vochtmeting!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.