Vochtbestrijding blog → Op welke manieren kan je vocht uit huis halen?

Vocht uit huis halen
Vocht uit huis halen

Vocht uit huis halen? Laat een vochtmeting uitvoeren

Zou je op een goede en efficiënte manier het vocht uit huis willen halen? Het beste wat je kunt doen is een vochtspecialist inschakelen voor een gratis vochtmeting. Zeker als je niet weet hoe de grote hoeveelheid vocht in huis wordt veroorzaakt. Met behulp van een gratis vochtmeting kun je achterhalen welk vochtprobleem er in je woning afspeelt. Er zijn drie vochtproblemen in huis die het meest voorkomen, dat zijn: optrekkend vocht, een doorslaande gevel en condensatievocht.

Elk vochtprobleem ontstaat op een andere manier en vereist weer een specifieke methode om het op te lossen. Als je het vocht uit huis haalt zal het leefklimaat verbeteren en zullen de vochtplekken op de muur langzaamaan verdwijnen. Het bedrag op de energierekeningen zal ook lager uitvallen doordat je de verwarming minder hoog hoeft te zetten. Maar voordat je begint: Laat eerst een vochtmeting uitvoeren door een vochtbestrijding specialist.

Hoe kun je een vochtprobleem in huis herkennen?

Is er sprake van een ernstig vochtprobleem in huis? Dan kun je waarschijnlijk vochtplekken zien en zal er schimmel op de muur groeien. Maar er zijn ook plekken op de muur te zien waar het stucwerk of het behang loslaat. In sommige gevallen zit er behoorlijk wat schimmel achter het behang op de muur. Het is ook mogelijk dat er vochtplekken op de buitenmuur ontstaan, wanneer dat het geval is dan heb je vaak last van vochtdoorslag in de muur.

Er zijn ook kenmerken die je niet kunt zien, zoals een muffe geur in huis of dat je merkt dat de woning lastig warm te krijgen is. De luchtvochtigheid in huis kan ook een stuk hoger zijn dan normaal. Je kunt ook last hebben van een vochtprobleem als je in huis vaak moet hoesten of snel hoofdpijn krijgt. Als je een of meerdere van deze kenmerken herkent, dan is het van belang om zo snel mogelijk het overschot aan vocht uit huis te halen. Hoe eerder, hoe beter!

Vraag een gratis vochtmeting aan!

De werkwijze om vocht uit huis te halen

Er zijn meerdere methodes om vochtproblemen in huis te stoppen. Zo kun je vocht uit huis halen door beter te gaan ventileren of gebruik te maken van muurelementen. In sommige gevallen kun je gebruik maken van een luchtontvochtiger, alleen daarmee los je het vochtprobleem in huis niet op. Er zijn ook manieren om het vocht buiten huis te houden, door de buitenmuren impregneren of te schilderen met vochtwerende verf. Elke methode op het gebied van vochtbestrijding heeft zo zijn voor- en nadelen. Wij werken het liefst met de muurelementen, middels deze methode wordt het vocht in de muur op een natuurlijke wijze afgevoerd. Als het vocht in de binnenmuren zit, dan kiezen we er soms voor om deze te injecteren met een vochtwerende gel. Zou je meer willen weten naar de manieren om het vocht uit huis te halen? Neem gerust contact met ons op voor gratis advies.

Laat het vocht uit huis halen door een expert

Heb je last van een te vochtig huis of teveel vocht in de muren? Ongeacht of je dit zelf wilt oplossen of wilt uitbesteden, schakel altijd een vochtbestrijding specialist in. Met behulp van deze gratis vochtmeting weet je exact hoe het vochtprobleem wordt veroorzaakt en welke methode nodig is om het op te lossen. Wil je zelf de natte muur behandelen of de muren zelf injecteren tegen optrekkend vocht? Dat kan! Alleen onze ervaring is dat dat niet altijd goed uitpakt. Sterker nog: Onderaan de streep komt het erop neer dat je dan zelfs duurder uit bent. Kies daarom voor de vochtbestrijding van SmartDry. Met behulp van onze DryBricks hebben we al duizenden woningen vochtvrij gemaakt en muren opgedroogd. Neem contact op voor een gratis vochtmeting of advies. Na de meting gaan we kijken naar de passende oplossing zodat we het vocht uit huis halen.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.