Vochtbestrijding blog → Hoe kun je vocht uit de muur halen?

Vocht uit de muur halen
Vocht uit de muur halen

Hoe kun je vocht uit de muur halen?

Het is een probleem dat in een groot deel van de Nederlandse woningen voor komt, vochtige muren en andere vochtproblemen in huis. Je kunt denken dat vochtplekken op de muur niet zo erg zijn, maar niets is minder waar. Vochtige muren zijn degelijk schadelijk, niet alleen aan de woning. Maar een te hoge luchtvochtigheid in huis kan ook voor diverse gezondheidsklachten zorgen. Daarom is het van belang om zo snel mogelijk het vocht uit de muur te krijgen. Dat is niet alleen goed voor de woning, maar ook voor jouw gezondheid. In dit artikel leggen we je uit hoe je het vocht uit de muur halen kunt.

Mogelijke vochtproblemen in de muur

Wanneer je vochtplekken op de muur constateert, dan weet je eigenlijk al dat je een vochtprobleem hebt in huis. Maar welk type vochtprobleem is het precies? Het beste kun je dat laten bekijken en het vocht uit de muur krijgen middels een expert op het gebied van vochtbestrijding. Maar er zijn een paar manieren waarop je het type vochtprobleem kunt herkennen. Zo zijn de vochtplekken bij optrekkend vocht vooral zichtbaar onderaan op de muur. Doorslaand vocht is meestal zichtbaar in het midden van de muur. Condensatievocht is vaak zichtbaar op de ramen en vind meestal plaats in huizen met een slechte ventilatie.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Waarom moet je het vocht uit de muur halen?

Naast de plekken op de muur zijn er nog een aantal zaken waaraan je een vochtprobleem kunt herkennen. Zo kan het behang bijvoorbeeld loslaten wanneer de muur te vochtig is. Meestal zie je dan schimmel onder het behang zitten. Je kunt vaak ook een muffe geur ruiken en het kan zelfs gebeuren dat de vloer (een beetje) krom trekt. Maar meestal zijn de vochtplekken op de muur goed zichtbaar, want op den duur gaat er zelfs schimmel op groeien. Dat is helemaal niet best voor de gezondheid. Dus mocht je in de gaten hebben dat je last hebt van een vochtprobleem, wacht dan niet langer, maar laat er een specialist naar kijken. Middels een goede vochtbestrijding methode krijg je het vocht snel uit de muur.

Het vocht uit de muur halen met de DryBricks van SmartDry

Hoe kun je het vocht uit de muur krijgen of het vocht in de muur behandelen? Een prima oplossing voor dit probleem zijn de DryBricks® van SmartDry. Dit zijn muurelementen die geplaatst worden in de buitenmuur van de woning en zorgen ervoor dat het vocht uit de muur wordt gehaald. Deze elementen hebben geen externe energiebronnen nodig, het vocht verdwijnt uit de muur door middel van de wind die door de muur waait. De muren zijn volledig uitgedroogd in slechts 6 maanden. De kwaliteit van de DryBricks is zo goed, dat je deze nooit hoeft te vervangen. Niet alleen halen de DryBricks het vocht uit de muur. Maar je zult ook merken dat het binnenklimaat van de woning comfortabeler en warmer aan gaat voelen. Daardoor kun je flink besparen op energiekosten en neemt de kans op gezondheidsklachten af.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.