Vochtbestrijding blog → 3 methodes om vocht uit huis te verdrijven

Vocht verdrijven uit huis
Vocht verdrijven uit huis

Vocht verdrijven uit huis

Natte vlekken op de muren, een muffe geur in huis en een klam binnenklimaat: vocht in de woning is voor niemand fijn. Zeker in Nederland hebben we regelmatig te maken met regen en hagel, waardoor er vochtproblemen in huis kunnen ontstaan. Gelukkig zijn er een aantal methodes waarop je het vocht uit huis kan verdrijven. Hiervoor is het eerst belangrijk om je te realiseren wat vochtproblemen kunnen veroorzaken.

Gezondheidsrisico’s en schimmels

Door overmatig vocht kan er schimmel op de muren ontstaan. Voornamelijk de vochtige ruimtes in huis zijn gevoelig voor schimmelvorming. In kelders en kruipruimtes is de kans op schimmel op de muur het grootst, wat ongedierte als gevolg kan hebben. Dit is ook erg slecht voor de gezondheid van de bewoners. De bacteriën kunnen voor ademhalingsproblemen zorgen, allergieën en hoofdpijn.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Methodes om vocht uit huis te verdrijven

Je kunt jezelf een aantal dingen aanleren om de hoeveelheid vocht in huis te verminderen. Zorg er ten eerste voor dat er gebruik wordt gemaakt van een ventilatiesysteem. Tijdens het douchen, koken en slapen komt er veel vocht vrij. Als het vocht de woning niet kan verlaten, gaat het in de muren trekken. Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat het vocht weg kan en dus niet in de woning blijft hangen. Ook is het slim om na het douchen de badkamer droog te maken met een doek, om vochtproblemen in de badkamer te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig ongeveer 10 minuten het raam open te zetten op een dag.

Een andere methode om vocht uit huis te verdrijven is een ontvochtiger aanschaffen. Dit apparaatje kun je voor een paar tientjes bij de bouwmarkt halen en is dus ook geen grote investering. Het is een effectief middel en een gemakkelijke oplossing om vocht uit huis te verdrijven. Een nadeel van een ontvochtiger is de gevoeligheid van het apparaat. Het is belangrijk om er een aan te schaffen van goede kwaliteit. Laat je daarom goed adviseren tijdens de aankoop!

De laatste en meest ideale methode om vocht uit huis te verdrijven is het DryBrick® -systeem van SmartDry®. Met ons duurzame systeem wordt de woning 24 uur per dag geventileerd, waardoor je geen last meer zal hebben van vochtplekken op de muren, een muffe geur of een klam binnenklimaat. Binnen 6 tot 12 maanden zullen de DryBricks® het vocht uit huis verdrijven. Dit is een permanente oplossing en gaat levenslang mee.

Plan direct een gratis vochtmeting in!

SmartDry® is inmiddels al meer dan 35 jaar expert in vochtbestrijding en het verdrijven van vocht uit huis. Wij hebben al meer dan duizenden klanten in Nederland blij gemaakt met een vochtvrije woning! Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen doen? Neem gerust een kijkje op onze website of neem telefonisch contact met ons op. Onze vochtexperts komen graag bij je langs voor een gratis vochtmeting en geven altijd advies wat voor jou van toepassing is.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.