Vochtbestrijding blog → Een vochtbestrijder inschakelen?

Vochtbestrijder
Vochtbestrijder

Een vochtbestrijder inschakelen?

Als de muren van je woning vol zitten met schimmel of je huis ruikt muf, dan is de kans groot dat er sprake is van een vochtprobleem. Er zijn verschillende behandelingen om te veel vocht in huis te verhelpen, maar voordat je hiermee begint, is het belangrijk om een vochtbestrijder in te schakelen voor een vochtmeting of vochtanalyse. SmartDry® is een vochtbestrijder die zich al meer dan 35 jaar specialiseert in het oplossen van vochtproblemen in huis.

Bij het bestrijden van vocht in huis maken we voornamelijk gebruik van de muurelementen van SmartDry®, die ook wel bekend staan als ventilatiestenen. Deze elementen zorgen ervoor dat de muren van binnenuit opdrogen en zijn geschikt voor vochtproblemen zoals optrekkend vocht, vochtdoorslag en condensatievocht. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de binnenmuren te injecteren, maar dit doen we alleen als er geen elementen kunnen worden geplaatst. Als je vragen hebt voor een vochtbestrijder, laat het ons dan gerust weten.

Een vochtmeting van een vochtbestrijder

Om de oorzaak van een vochtprobleem te achterhalen, is een vochtmeting van groot belang. Hierbij wordt gekeken naar de hoeveelheid vocht in de muur en de luchtvochtigheid in huis, waarbij een gezonde luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent ligt. Om de luchtvochtigheid te meten, wordt dit in meerdere ruimtes gecontroleerd. Als het percentage hoger dan 60 procent is, is er sprake van een vochtprobleem, zoals bijvoorbeeld bij een luchtvochtigheid in huis van 75 procent.

Naast het controleren van de luchtvochtigheid is het belangrijk om het vochtgehalte in de muur te controleren. Een gezond vochtgehalte ligt tussen de 4 en 12 procent. Met behulp van een vochtbestrijder kan snel de oorzaak van het vochtprobleem in de muur worden achterhaald. Vervolgens wordt er gekeken naar een passende oplossing om het vocht in de muur te stoppen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Vakkundige oplossingen van een vochtbestrijder

Ben je op zoek naar een oplossing voor vochtproblemen in huis? Er zijn verschillende manieren om deze problemen aan te pakken, zoals het inhuren van een vochtbestrijder om muren te injecteren, de buitengevel te impregneren of betere ventilatie te installeren. Helaas zijn deze oplossingen niet altijd effectief voor elk type vochtprobleem. Gelukkig biedt SmartDry® muurelementen een effectieve oplossing voor alle soorten vochtproblemen. Of je nu last hebt van vochtdoorslag, opstijgend vocht of teveel condensatievocht, deze muurelementen bieden een oplossing voor elk probleem. Dus als je je afvraagt helpen planten tegen vocht in huis? Kies dan toch voor de effectieve oplossing van SmartDry®.

SmartDry is de vochtbestrijder met 35 jaar ervaring

Als je vermoedt dat er vochtproblemen zijn in je huis, kun je bij ons een gratis vochtmeting aanvragen via telefoon. Wij zijn al meer dan 35 jaar een vochtbestrijdingsbedrijf in Nederland en in het buitenland. Dankzij onze gepatenteerde muurelementen zijn duizenden muren weer droog geworden. Deze muurelementen kunnen meestal binnen één werkdag in de buitenmuur geplaatst worden en gaan jarenlang mee zonder onderhoud. Dit is een duurzame en permanente oplossing tegen vocht. Wil je meer informatie over onze oplossing? Neem dan gerust contact op met vochtbestrijder SmartDry®. Aarzel niet om ons te benaderen!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.