Vochtbestrijding blog → Hoe kun je de vochtige muren in huis behandelen?

Vochtige muren behandelen
Vochtige muren behandelen

Hoe kun je vochtige muren in huis behandelen?

Het weer in Nederland kan soms heel onvoorspelbaar zijn. Bij de verschillende soorten weersomstandigheden kunnen verschillende soorten vochtproblemen ontstaan. Een veelvoorkomend probleem bij overmatig neerslag is doorslaand vocht. Naast doorslaand vocht kan je ook last krijgen van optrekkend vocht en condensatievocht. Dit is ook afhankelijk van de seizoenen van het jaar. Bij overmatig vocht in de woning krijg je last van vochtige muren. Dit kun je op verschillende manieren behandelen. Voordat je vochtige muren kan behandelen, is het belangrijk de oorzaak te achterhalen. Dit kun je het beste door een vochtexpert laten doen.

Help! Ik heb last van vochtige muren.

Vochtproblemen kunnen in alle soorten woningen voorkomen. De ene woning is meer vatbaar voor vochtproblemen dan de andere. Toch hebben ze allemaal een ding gemeen, namelijk het toebrengen van schade. Dit is niet alleen aan bijvoorbeeld de muren, maar ook het bang en stucwerk kan los gaan laten. Ook voor de gezondheid is het niet erg slecht en er kan een muffe geur in huis hangen. Vochtproblemen moeten altijd bij de kern aangepakt worden, anders is de kans erg groot dat het vocht weer zal terugkeren. Om dit te voorkomen kun je er het beste voor kiezen om de vochtige muren door een vochtexpert te laten behandelen. Op die manier voorkom je ook onnodig hoge kosten in de toekomst.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Wat moet je doen bij vochtige muren?

Voor alle soorten vochtproblemen komt SmartDry® graag bij je langs. Wij bieden een duurzame oplossing om de vochtige muren te behandelen door middel van het DryBrick®-systeem. DryBricks® behandelen vochtige muren door optrekkend vocht, condensatievocht en doorslaand vocht op een natuurlijke manier. Binnen enkele manier zijn de vochtproblemen vanaf de kern aangepakt en opgelost. Dit is dus een levenslange oplossing die permanent meegaat. Je zal je een stuk comfortabeler voelen in de woning en de stookkosten zullen flink dalen!

Vraag direct een gratis vochtmeting aan!

Heb je last van vochtige muren? Neem dan direct contact met ons op. SmartDry® heeft al meer dan 35 jaar ervaring in vochtbestrijding en met het behandelen van vochtige muren bij verschillende soorten vochtproblemen. Wij weten precies wat voor jou de beste oplossing is en zullen je dan ook altijd voorzien van op maat gemaakt advies. Wij kunnen precies aangeven waar het vochtprobleem zich bevindt en wat de kern van het probleem is. Je kunt ons telefonisch bereiken of gebruik maken van het webformulier. Op die manier weet je direct waar je op financieel gebied aan toe bent. Samen met ons team van vochtexperts geven wij je graag weer een gezonde en vochtvrije woning door de vochtige muren te behandelen!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.