Vochtbestrijding blog → Hoe kun je een vochtige muur behandelen?

Vochtige muur behandelen
Vochtige muur behandelen

Een vochtige muur behandelen

Hoe moet je een vochtige muur behandelen? Dat is afhankelijk van het probleem dat de vochtige muren veroorzaakt. Er zijn vele oplossingen om vochtige muren te behandelen waarbij de focus niet ligt op de oorzaak van het vochtprobleem. Hierbij kun je denken aan het injecteren van de muren of het aanbrengen van impregneermiddel op de muur. Het is wijs en verstandig om het vochtprobleem bij de bron aan te pakken zodat de vochtige muur permanent wordt opgedroogd. Een tip die we mee kunnen geven is het inschakelen van een vochtbestrijding specialist. Wanneer het de oorzaak van de vochtige muur wordt achterhaald, kun je gaan kijken voor een passende (en liefst permanente) oplossing.

Hoe wordt een vochtige muur veroorzaakt?

In je woning kun je te maken krijgen met vochtige muren. Deze kunnen veroorzaakt worden door verschillende vochtproblemen. De vochtproblemen in huis die het meeste voorkomen zijn: Opstijgend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht. Opstijgend vocht (wordt ook wel optrekkend vocht genoemd) komt meestal voor in oudere huizen die niet voorzien zijn van een vochtkering. Doorslaand vocht wordt vaak veroorzaakt door slijtage en poreuze muren. Zeker na een periode dat het veel heeft geregend kun je te maken krijgen met vochtdoorslag in de muur. Condensatievocht ontstaat meestal in de woning, als je niet voldoende ventileert kan er al schimmel gaan groeien aan de bovenkant van de muur. Vooral in de keuken of badkamer kun je te maken krijgen met condensatievocht.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Methodes om de vochtige muur te behandelen

Eerder hebben we al een paar methodes genoemd (het impregneren en het injecteren van de muren), maar dit zijn wel methodes met een aantal nadelen. Het is van belang om eerst het vochtprobleem te achterhalen, daarna kun je kijken naar een passende oplossing. Als het vochtpercentage in de muur hoger is dan 18 procent, dan is het zeker belangrijk om actie te ondernemen. Een methode waar wij achterstaan is het plaatsen van de DryBricks, oftewel muurelementen die de muur van binnenuit drogen. Zonder externe energiebronnen en op een 100% milieuvriendelijke manier. Meestal lukt het om de elementen binnen een werkdag te plaatsen en vanaf dan is het wachten totdat de muren volledig zijn uitgedroogd.

Laat de natte muur behandelen door SmartDry

SmartDry is de vochtbestrijding specialist waar je naar op zoek bent, de afgelopen jaren hebben we duizenden muren vochtvrij gemaakt en vele muurelementen mogen plaatsen. We weten alles op het gebied van vochtmetingen en het oplossen van vochtproblemen in huis. Je kunt een gratis vochtmeting aanvragen via het webformulier en dan komen we bij je thuis kijken hoe de vochtige muur behandeld kan worden. Als de vochtige muur is behandeld kun je weer genieten van een optimaal leefklimaat in huis. Geen muffe geur meer, of schimmel onder het behang of andere vervelende gevolgen van teveel vocht in huis. We helpen je graag en staan voor je klaar.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.