Vochtbestrijding blog → Vochtplekken achter het behang verwijderen

Vochtplekken behang verwijderen
Vochtplekken behang verwijderen

Vochtplekken achter het behang verwijderen

Als je last hebt van een vochtprobleem in de woonkamer, dan kan het zijn dat er vochtplekken achter het behang ontstaan. Hierdoor kan het behang loslaten van de muur en er kunnen zelfs schimmelplekken ontstaan. Het kan ook gebeuren dat er vochtplekken achter de plinten op de muur zitten. Ook in dit geval is er sprake van een vochtprobleem zoals optrekkend vocht. Hoe kun je vochtplekken achter het behang verwijderen én veel belangrijker: hoe kun je vochtige muren voorkomen? Je leest het in dit artikel.

Goed ventileren en schimmel verwijderen

Als je zo min mogelijk last wilt hebben van vocht in de woning, is het belangrijk om de woning goed te ventileren. Niet alleen is dat goed voor de gezondheid, maar ook voor het verlagen van de hoge luchtvochtigheid in huis. Ongeacht de situatie is het altijd goed om de woning met regelmaat te ventileren.

Verschijnt er nog steeds veel vocht en schimmel achter het behang? Dan is het belangrijk om de schimmel te verwijderen, dat kan met een bestrijdingsmiddel dat je gewoon in een bouwmarkt kunt kopen. Hiermee voorkom je dat de schade aan de muur (en woning) verergerd. Het is ook beter voor jouw gezondheid en die van jouw huisgenoten. Hoe eerder de schimmelplekken achter het behang weg zijn, des te beter en gezonder het voor jou en de woning is.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Verschillende vochtproblemen in huis

Vochtplekken achter het behang kunnen meerdere oorzaken hebben, in de meeste gevallen gaat het altijd om een vochtprobleem in de muur. Vochtplekken zitten niet alleen achter het behang, maar kunnen ook achter verf en stucwerk zitten. In sommige gevallen, bij doorslaand vocht, zijn er ook duidelijk vochtplekken zichtbaar op de buitenmuren van het huis. Een vochtige gevel is vaak het geval als het al een paar dagen flink heeft geregend. In het algemeen zijn er drie soorten vochtproblemen, namelijk doorslaand vocht, optrekkend vocht en condensatievocht. Ieder vochtprobleem vereist een andere aanpak.

Achterhaal de oorzaak van de vochtplekken achter het behang

Als je last hebt van vochtplekken achter het behang, dan is het belangrijk om allereerst de oorzaak te achterhalen. Daarna kun je aan de slag met het verwijderen van de vochtplekken achter het behang. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van veel condensatievocht. De luchtvochtigheid in huis kun je meten met een zogenaamde hygrometer. Is de luchtvochtigheid in huis hoger dan 60 procent, dan zit er teveel vocht in huis. Als je de luchtvochtigheid in huis omlaag krijgt, dan is de kans op vochtplekken achter het behang een stuk kleiner.

Ga voor een permanente oplossing tegen vocht

Het beste wat je kunt doen, zodat je later nooit meer schimmel en vochtplekken achter het behang hoeft te verwijderen, is het vochtprobleem oplossen. Dat is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk, ook het achterhalen van de oorzaak niet. Schakel daarom een specialist in op het gebied van vochtbestrijding, zoals SmartDry. Wij komen graag bij je langs voor een vochtmeting in de muur. We kunnen het vochtprobleem snel achterhalen en je voorzien van passend advies. Neem gerust contact met ons op, wij doen de rest!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.