Vochtbestrijding blog → Hoe ontstaan vochtproblemen in de badkamer?

Vochtproblemen in de badkamer
Vochtproblemen in de badkamer

Hoe ontstaan vochtproblemen in de badkamer?

Water speelt de hoofdrol in de badkamer. Hygiëne en persoonlijke verzorging zijn vanzelfsprekende zaken die erg belangrijk zijn voor je eigen welzijn. Water kan daarentegen ook de bron vormen voor vochtproblemen in de badkamer wanneer er te weinig ventilatie is. Het vocht dat ontstaat door verdamping tijdens het douchen, kan dan geen uitweg vinden. Hierdoor hoopt het zich op tegen koudere plekken, zoals de wandtegels.

Vochtproblemen in de badkamer van buitenaf.

Vocht in de badkamer heeft niet altijd te maken met te weinig ventilatie na het douchen. Het vocht kan ook van buitenaf de woning komen. Als in de buitenmuur van de badkamer een of meerdere scheuren zitten, dan is het mogelijk dat op regenachtige dagen het water ‘vast’ komt te zitten in de muur. Dit kan vervolgens tot doorslaand vocht en schimmel leiden. Wanneer de badkamer zich op de begane grond bevindt, is er een kans op optrekkend vocht, omdat de bakstenen grondwater opzuigen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Het gevaar van vochtproblemen in de badkamer.

Schimmel in de badkamer kan het gevolg zijn van vochtproblemen. Onderschat de situatie niet als er schimmelplekken in de badkamer beginnen te vormen. Het is van groot belang om dit soort vochtplekken zo snel mogelijk te verwijderen. Doe je dit niet, dan zullen de schimmels zicht verder uitbreiden, waardoor het probleem steeds groter wordt. Daarnaast zijn de schimmels gewoonweg slecht voor de gezondheid. Ze kunnen allergieën aanwakkeren of verergeren. Ook kun je behoorlijk last van je luchtwegen krijgen. In badkamers nestelen de schimmels zich niet alleen op de tegeltjes, wanden en voegen, maar ook op verborgen vochtige plekken.

Dankzij SmartDry nooit meer last van vochtproblemen in de badkamer.

De DryBricks van SmartDry verhelpen de vochtproblemen in de badkamer. De elementen zijn op een ingenieuze manier geconstrueerd en zorgen dat het overtollig vocht uit de muren wordt getrokken. Het gevolg hiervan zijn droge muren, waarop de schimmels geen schijn van kans meer maken. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.