Vochtbestrijding blog → Vochtproblemen in huis zelf oplossen?

Vochtproblemen zelf oplossen in huis?
Vochtproblemen zelf oplossen in huis?

Vochtproblemen zelf oplossen?

Vocht in huis kan op 3 verschillende manieren komen; optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatie. De gevolgen van deze problemen zijn vaak groter dat menig mens denkt. Van een hoge energierekening tot een enorme huisstofmijten populatie, de problemen gaan van kwaad tot erger. Voor een gezond leefklimaat is het belangrijk dat de woning droog is. Dit is in veel woningen helaas niet altijd het geval. Vocht in huis is nooit goed. Vocht in de muur kan zorgen voor ernstige schade aan de woning en langdurige vochtproblemen kunnen de gezondheid van jou en gezinsleden aantasten. Natuurlijk is vocht in huis niet altijd te voorkomen. Denk hierbij aan woonvocht dat vrijkomt tijdens het douchen of koken. Maar bij ernstige vochtproblemen die de woning aantasten, moet je altijd tijdig aanpakken. Het vochtprobleem op zijn beloop laten leidt altijd tot verergering van de problemen.

Injecteer de muren van de woning

Het injecteren van de muren is een veelgebruikte methode, om zelf vochtproblemen op te lossen. Dit komt doordat het een relatief eenvoudige en goedkope manier is van het vochtprobleem aan te pakken. Bij het injecteren van de muren worden vlak boven de binnenvloer gaten naar beneden geboord. Dit herhaalt zich om de 10 centimeter. De gaten worden opgevuld met chemicaliën, wat er uiteindelijk voor zorgt dat het vocht de woning niet meer binnendringt. Deze methode is wegens zijn prijs erg aantrekkelijk. Het injecteren van de muren kan plaatselijk worden uitgevoerd en lost op korte termijn het vochtprobleem op.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

De nadelen van het injecteren van de muren.

Echter kent het injecteren van muren ook een aantal nadelen. Het is vaak lastig om het injecteren nauwkeurig te doen. Daarbij is de oplossing op korte termijn. De chemicaliën die in de muren worden gespoten werken langzaam uit, waardoor het een terugkomend probleem blijft. Daarbij hoopt het vocht zich op en zoekt vaak een uitweg in de buitenmuren. Het probleem zal zich dus ook gedeeltelijk verplaatsen, waardoor er nieuwe vochtproblemen in huis bijkomen. Het injecteren van de muren beperkt de schade, maar kan op lange termijn voor onnodig hoge kosten zorgen. In onze ogen niet de meest ideale oplossing.

DryBricks – Permanente oplossing tegen vocht

Het installeren van de DryBricks is een permanente oplossing tegen vochtproblemen in huis. Daarbij wordt bij deze methode de woning niet afgesloten. De woning kan blijven ademen en het vocht in de woning kan op een gezonde en natuurlijke manier naar buiten gevoerd worden zonder hulp van externe energie. Vanuit SmartDry adviseren wij u sterk contact op te nemen met een expert in vochtbestrijding. Het probleem zelf aanpakken kan voor vervelende gevolgen zorgen. Laat het vochtprobleem aanpakken door een specialist in vochtbestrijding. Dit zal u een hoop tijd en geld besparen. Boek vandaag nog een gratis vochtmeting. Neem gerust contact met ons op per telefoon of laat een van onze vochtbestrijding specialisten jouw woning nakijken op vochtproblemen.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.