Vochtbestrijding blog → Vochtproblemen oplossen in huis

Vochtproblemen oplossen in huis
Vochtproblemen oplossen in huis

Vochtproblemen oplossen in huis

Heb je last van vochtproblemen in huis? Dan is het belangrijk om deze op te lossen voordat deze erger worden. In dit artikel behandelen we een aantal oorzaken en oplossingen voor vochtproblemen in de woning. Wil je de vochtproblemen oplossen in huis? Kies dan altijd voor een permanente oplossing zodat je voorgoed van vocht in huis af bent.

Als er teveel vocht in huis zit, dan heeft dat vervelende consequenties. Zijn de muren erg vochtig, dan kan dat uiteindelijk zorgen voor schade aan de woning. Ook kan er schimmel op de muur gaan groeien waardoor het behang of het stucwerk loslaat. Een ander vervelend gevolg is de muffe geur die in de gordijnen en meubels gaat zitten. Maar ook kan een hoge luchtvochtigheid in huis gezondheidsklachten veroorzaken bij de bewoners. Is er in jouw huis een vochtprobleem dat opgelost moet worden? Schakel dan een vochtbestrijding specialist in.

Welke vochtproblemen kunnen er in huis ontstaan?

Wanneer we het hebben over vochtproblemen, dan zijn er 3 problemen die het meest voor komen in huis. Dat zijn optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht. Optrekkend vocht zien we vaak in oudere woningen waarbij er geen vochtkering in de muur zit. Hierdoor kan het grondvocht via de stenen en het metselwerk omhoog getrokken worden. Doorslaand vocht ontstaat meestal na een periode met veel regenval in combinatie met poreuze of beschadigde muren. Als het vocht in de buitenmuur niet goed kan drogen, slaat het vocht door naar de binnenmuur.

Het laatste vochtprobleem, condensatievocht, wordt in het huis veroorzaakt. Als je kookt, de was doet of gaat douchen ontstaat er condensatievocht. Dat zou geen probleem moeten zijn, maar als je niet goed kunt ventileren heeft dit ook vervelende gevolgen. Je kunt makkelijk beter ventileren door een (of meerdere) ramen open te zetten. Maar in sommige gevallen is dat niet voldoende.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Wat als je vochtproblemen in huis niet oplost?

Als je geen actie onderneemt bij een vochtprobleem in huis, dan worden de gevolgen alleen maar erger. Hoe eerder je het vochtprobleem in huis oplost, des te kleiner de kans op hoge energierekeningen, gezondheidsklachten en schade aan de constructie van de woning. Wil je liever de vochtproblemen zelf oplossen? Dat kan natuurlijk ook, dat lijkt voordeliger maar dat kan nog eens vies tegen gaan vallen.

Schimmel op de muur: Als de muren erg vochtig zijn, zal er uiteindelijk schimmel op gaan groeien. Schimmel op de muur kun je herkennen aan de (meestal) zwarte plekken die op de muur zitten.

De woning is niet goed warm te krijgen: Vochtige lucht is moeilijker op te warmen dan droge lucht. Dus als het in de wintermaanden erg koud en vochtig is, dan zet je snel de verwarming maar wat hoger. Het gevolg hiervan is dat je een hogere energierekening ontvangt.

Muffe geur in de woning: Als het in huis erg vochtig is, dan gaan er schimmels in huis groeien. Hierdoor ontstaat er een muffe geur die in de meubels, gordijnen en vloerbedekking gaat zitten. Zeker niet prettig als je visite krijgt.

Behang, verf en stucwerk laat los: Als de muren erg vochtig zijn, dan zal het behang uiteindelijk los gaan laten. Maar ook de verf of het stucwerk kan gaan afbladderen. Het heeft pas zin om de muur opnieuw te behangen of te verven wanneer de muur helemaal droog is.

Vochtproblemen in huis oplossen? Schakel SmartDry in!

Wil je korte metten maken met het vochtprobleem in huis? Het beste wat je kunt doen is een vochtbestrijding specialist inschakelen. Met behulp van een vochtmeting kan de oorzaak van het vochtprobleem in huis snel achterhaald worden. Als de oorzaak duidelijk is gaan we kijken hoe we de vochtproblemen in huis op kunnen lossen. Onze oplossing is het plaatsen van muurelementen in de buitenmuur (oftewel: de DryBricks). Met deze methode hebben we de afgelopen 35 jaar duizenden vochtproblemen in huis opgelost. Zou je hier meer over willen weten? Neem contact met ons op en informeer eventueel naar de gratis vochtmeting.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.