Vochtbestrijding blog → Wat is zwarte schimmel en waar komt het vandaan?

Wat is zwarte schimmel en waar komt het vandaan?
Wat is zwarte schimmel en waar komt het vandaan?

Wat is zwarte schimmel en waar komt het vandaan?

Vochtige ruimtes met weinig licht en een slechte ventilatie, zijn een broedplek voor schimmels. Ze verspreiden zich onder de juiste omstandigheden erg snel. Zwarte schimmel is te herkennen aan de zwarte of donkere vlekken in de woning. Schimmel ziet er niet alleen lelijk uit, maar kan ook voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Voordat je tot de kern van het probleem kunt komen, zal je eerst de huidige schimmelplekken grondig moeten reinigen. Schimmel gaat vaak gepaard met een muffe geur. Het is belangrijk dat je snel actie onderneemt, wanneer je zwarte schimmel op de muur ontdekt.

Schimmel in huis is slecht voor de gezondheid.

Wanneer je je een lange tijd in een vochtige omgeving bevindt, kan dit nadelige gevolgen voor de gezondheid opleveren. Het kan bijvoorbeeld leiden tot reumatische klachten, maar ook tot misselijkheid, het verergeren van astma, keelpijn en vermoeidheid. Ook kan de zwarte schimmel op hun beurt zorgen voor problemen met de luchtwegen of allergieën creëren en/of versterken.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Zwarte schimmel komt vaak voor in oude(re) huizen.

In huizen is de zwarte schimmel de meest voorkomende schimmel. Oudere huizen krijgen hier met name mee te maken vanwege de bouwstijl of de grondverzakkingen die zorgen voor scheuren in de muren. Schimmel op de muur komt altijd voort uit vochtproblemen. Wanneer schimmelsporen de vochtige plekken bereiken, krijgen ze de kans zich te vermenigvuldigen.

Hoe kun je zwarte schimmel verwijderen en voorkomen?

Op het moment dat schimmel verwijderd wordt, maar het vochtprobleem niet, zal de schimmel telkens weer terugkeren. SmartDry biedt een bestrijdingsmethode die de woning op lange termijn verhelpt van vocht- en schimmelproblemen. Met behulp van DryBricks zal er niet langer meer sprake zijn van vochtige muren en krijgen schimmels niet meer de kans zich te nestelen. Heb je last van zwarte schimmel in huis? Neem dan direct telefonisch contact op met de experts van SmartDry. We kunnen je advies geven over het verwijderen van zwarte schimmel op de muur.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.