Vochtbestrijding blog → Last van witte uitslag op de buitenmuur van je woning?

Witte uitslag op de buitenmuur
Witte uitslag op de buitenmuur

Last van witte uitslag op de buitenmuur?

Herken je witte aanslag op de buitenmuur van je woning? Dit ziet er niet alleen lelijk uit, maar kan ook voor blijvende schade aan het huis zorgen. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Het is daarom belangrijk direct actie te ondernemen bij dit vochtprobleem in de muur. Witte uitslag op de buitenmuur kan verschillende oorzaken hebben en vereist een permanente oplossing om schade aan de woning te voorkomen.

Wat is witte uitslag op de buitenmuur?

Witte uitslag op de buitenmuur neemt de witte kleur aan, doordat zouten door vocht uit de bakstenen getrokken worden. Het gaat hier dus om een vochtprobleem in de muur. Dit kan bijvoorbeeld komen door opstijgend vocht. Veel mensen denken dat het gaat om een schimmelprobleem, maar het gaat hier dus specifiek om een vochtprobleem. Een ander probleem waarbij witte uitslag op de muur ontstaat, is kalkuitslag. Hierbij loopt het kalk uit de stenen van de buitenmuur van de woning. Dit kan met regen wegspoelen, maar ook in de buitenmuur trekken. Op het moment dat dit gebeurt, is de kans groot dat de uitslag op de buitenmuur verergert.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

De gevolgen van witte uitslag op de buitenmuur.

De woning moet niet alleen vanbinnen gezond zijn, maar ook de buitenkant speelt een belangrijke rol voor de gezondheid. Er zijn twee belangrijke redenen waarom je witte uitslag op de buitenmuur direct moet laten bestrijden. Deze zijn als volgt:

  • Er kan blijvende schade aan de woning ontstaan, wat voor hoge kosten kan zorgen. Het opknappen van de buitenmuur is namelijk niet zomaar opgelost.
  • Als er sprake is van vochtproblemen in de buitengevel, kunnen deze doortrekken naar de binnenmuren. Hierdoor ontstaan er ook vochtproblemen aan de binnenkant van de woning. Dit kan zorgen voor een muffe geur en is slecht voor de gezondheid van de bewoners.

Hoe los ik witte uitslag op de buitenmuur op?

Bij witte uitslag op de buitenmuur is het belangrijk direct actie te ondernemen, om te voorkomen dat er ook vochtproblemen in de woning ontstaan. Hier komt SmartDry® om de hoek kijken. SmartDry® is al meer dan 35 jaar dé specialist in vochtbestrijding en het bestrijden van vochtproblemen aan de binnen- en buitenkant van de woning. Met onze muurelementen worden de muren binnen een aantal maanden droog. Dit is een permanente oplossing, dat levenslang meegaat. Neem direct telefonisch contact met ons op voor meer informatie!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.