Vochtbestrijding blog → Zit er zoutuitslag op de muur? Zo kun je dit oplossen.

Blog - Zoutuitslag op de muur
Blog - Zoutuitslag op de muur

Zoutuitslag op de muur? Zo kun je dit oplossen.

Zoutuitslag op de muur is een veelvoorkomend probleem bij nieuwbouwwoningen. Vaak enkele maanden na de bouw van deze woningen, ontstaan er zouten in de muur. Deze uitslag is te herkennen aan de witte kleur, wat zich uit op de buitengevel. Dit wordt veroorzaakt door overmatig vocht en kan ontstaan door opstijgend vocht of doorslaand vocht. Als je last hebt van zoutuitslag op de muur hoef je niet direct in paniek te raken. SmartDry® heeft namelijk de ideale oplossing voor dit probleem. Echter moet er wel direct aan de bel getrokken worden, wanneer je zouten in de muur ziet verschijnen.

Oorzaken van zoutuitslag op de muur.

Er zijn verschillende oorzaken toe te kennen aan zouten in de muur. De zoutuitslag kan ontstaan uit bouwstoffen en uit de bodem van de grond. De zouten in de muur trekken dan samen met opstijgend vocht. Er zijn verschillende speciale middelen die je kunt gebruiken om de zoutuitslag op de muur te verwijderen. Dit gebeurt door middel van een lagedruk. Om te voorkomen dat de zoutuitslag weer terugkeert, is het belangrijk een goede vochtbestrijding expert in te schakelen die een lange termijn oplossing biedt.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Kan ik zoutuitslag op de muur voorkomen?

De zouten in de muur kunnen zeker voorkomen worden. Dit kun je doen door tijdens het verwerken van de bakstenen van de woning het overmatige contact met water te voorkomen. Dit kun je op een simpele manier doen, namelijk het afdekken van de bakstenen en het metselwerk. Zo kan dit niet in contact komen met bijvoorbeeld regen of hagel.

Vochtproblemen van de buitengevel naar de binnengevel.

In principe is er sprake van een vochtprobleem, wanneer er zoutuitslag op de muur ontstaat. Dit vochtprobleem kan zelfs doortrekken naar de binnenmuur. Dit wordt ook wel doorslaand vocht genoemd. Het vocht trekt dan via de poreuze buitengevel naar de binnenmuren. Dit is te herkennen aan schimmel- of vochtplekken op de binnenmuren. Ook kan het stucwerk of de verf los gaan laten. De vochtplekken zitten vaak op dezelfde hoogte als de vochtplekken op de buitenmuren. Het is belangrijk om de vochtproblemen in de buitenmuur snel te behandelen, om vochtdoorslag naar de binnenmuur snel te voorkomen.

Schakel direct een vochtspecialist in.

Herken je witte zoutuitslag op de muur van de woning? Dan kunnen onze vochtexperts je te hulp schieten! Als je dit langdurig uitstelt kan het uiteindelijk de woning ernstig beschadigen en hoge kosten opleveren. SmartDry® biedt een permanente vochtbestrijdingsmethode, waarbij alleen gebruikt wordt gemaakt van de natuurlijke luchtstroom. Levenslang en duurzaam dus! Vraag voor meer informatie een gratis vochtmeting aan en wij komen graag bij je langs voor professioneel advies!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.