Vochtbestrijding blog → Zwarte schimmel op de muur? Hoe kun je dit voorkomen?

Zwarte schimmel op de muur? Hoe kun je dit voorkomen?
Zwarte schimmel op de muur? Hoe kun je dit voorkomen?

Zwarte schimmel op de muur? Hoe kun je dit voorkomen?

Vochtproblemen in huis zijn altijd de oorzaak van (zwarte) schimmel op de muur. Kleine schimmelsporen maken deel uit van de natuur en zweven elke dag in de lucht om ons heen. In principe is dat geen groot, maar de situatie wordt een stuk vervelender als dit soort schimmelsporen op vochtige plekken belanden. Deze locaties vormen de voedingsbodem voor schimmels, waardoor ze zich makkelijk kunnen vermenigvuldigen. Om van schimmel op de muur af te komen, kunt je ervoor kiezen om de zwarte schimmel te verwijderen. Maar het is veel belangrijker dat er geen zwarte schimmel meer ontstaat. Dit vochtprobleem dient dus bij de bron wordt aangepakt te worden.

Zwarte schimmelplekken in huis herkennen.

Zwarte schimmel op de muur is te herkennen aan de zwarte of donkeren vlekken. Het ziet er niet alleen lelijk uit, maar kan ook voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Zwarte schimmel gaat vaak ook gepaard met een muffe geur in huis. Wanneer je schimmel in de woning ontdekt, is het belangrijk snel actie te ondernemen. Een vochtige omgeving is erg slecht voor de gezondheid. Dit kan leiden tot reumatische klachten, misselijkheid, het verergeren van astma, keelpijn en vermoeidheid. Daarbij kan schimmel in huis zorgen voor problemen met de luchtwegen of allergieën creëren en versterken. Als je zwarte schimmel in huis hebt, verwijder deze dan zo snel mogelijk.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Zwarte schimmel op de muur voorkomen.

Zwarte schimmel komt vaak voor in oudere woningen. Dit heeft voornamelijk te maken met de bouwstijl of grondverzakkingen die zorgen voor scheuren in de muren. Schimmel op de muur komt altijd voort uit vochtproblemen in huis. Om zwarte schimmel te voorkomen is het daarom belangrijk om vochtproblemen direct aan te pakken. Zo krijgen schimmels niet de mogelijkheid zich op de vochtige plekken te nestelen. SmartDry geeft u 4 belangrijke tips om zwarte schimmel op de muur te voorkomen:

  • Ventileer. Houd vochtige ruimtes, zoals badkamers, keukens en washokken droog. Doe hier regelmatig een raam open en maak gebruik van het ventilatiesysteem.
  • Douchen. Zorg dat de deur van de badkamer tijdens- en na het douchen dichtzit. Ook is het belangrijk om een raam open te houden en te ventileren. Maak na het douchen de muren droog om te voorkomen dat er schimmel op de muur ontstaat.
  • Wassen. Hang de natte was zoveel mogelijk buiten. Regent het buiten? Zet dan een raam open in de ruimte waar de was wordt gedroogd.
  • Koken. Houd de pannendeksels op de pannen tijdens het koken. Zet altijd de afzuigkap aan en een raam open.

Zwarte schimmel van de muur verwijderen

Op het moment dat schimmel verwijderd wordt, maar het vochtprobleem niet, zal de schimmel telkens weer terugkeren. SmartDry biedt een bestrijdingsmethode die de woning op lange termijn verhelpt van vocht- en schimmelproblemen. Met behulp van DryBricks zal er niet langer meer sprake zijn van vochtige muren en krijgen schimmels niet meer de kans zich te nestelen. Heeft u last van zwarte schimmel in huis? Neem dan direct telefonisch contact op met de vochtbestrijding experts van SmartDry voor advies.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.