Muren injecteren
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Muren injecteren tegen optrekkend vocht?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar de specialist in het oplossen van vochtproblemen in huis. Om optrekkend vocht op te lossen is het mogelijk om de muren te injecteren of door de DryBricks te plaatsen. Wij staan voor u klaar in heel Nederland. Heeft u een vochtprobleem in de muur? Vraag dan snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Wat is optrekkend vocht in huis?

Optrekkend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen in huis. Voornamelijk oudere woningen voor het jaar 1980 gebouwd, hebben hiermee te maken. Veel huizen hebben een vochtkering in slechte staat, of vaak zelfs geen vochtkering. Dit heeft als gevolg dat het grondvocht direct door de muur wordt geabsorbeerd. Niet alleen de buitenmuren worden aangetast, maar er ontstaan ook vochtige binnenmuren in de woning. Het vocht bestaat uit schadelijke zouten die achterblijven in de muren. Het vocht wordt als het ware omhoog getrokken, vandaar de benaming ‘optrekkend vocht’.

6 signalen van optrekkend vocht.

 • Er zijn zichtbaar vochtplekken te zien en er ontstaat schimmel op de muur.
 • Het behang en stucwerk laten los aan de binnenkant van de binnenmuur.
 • De vloer is vaak vochtig en het laminaat begint te bollen of trekt krom.
 • Er hangt een muffe geur rondom het vochtprobleem.
 • Er vindt een flinke toename van condensvorming in huis plaats.
 • Een hoge luchtvochtigheid in huis.
Het behang laat los door optrekkend vocht
Het behang laat los door optrekkend vocht
Schimmel op de muur door optrekkend vocht
Schimmel op de muur door optrekkend vocht

Wat zijn de gevolgen van optrekkend vocht?

De bakstenen zuigen het vocht aan door hun poriën, waardoor het omhoog trekt. Hierdoor ontstaan de vochtige muren. Dit tast niet alleen de muren aan, maar zorgt ook voor schade aan de woning en problemen met de fundering. Daarbij is optrekkend vocht niet bevorderlijk voor het leefklimaat. Het zorgt voor een hoge luchtvochtigheid. Vaak zetten mensen bij een hoge luchtvochtigheid sneller de verwarming hoger. Dit is dan ook terug te zien in de energierekening. Ook kan het leiden tot ongezonde schimmels, beschadiging van het pleisterwerk en het aantrekken van ongedierte.

Methoden om optrekkend vocht te bestrijden.

Optrekkend vocht kan op verschillende manieren behandeld worden. De drie meest gebruikte methodes zijn: de muren injecteren, het onderkappen van de muur of het plaatsen van muurelementen.

De muren injecteren van de woning

Het injecteren van de muren is een veelgebruikte methode. Dit komt doordat het een relatief eenvoudige en goedkope manier is van het vochtprobleem aan te pakken. Bij het injecteren van de muren worden vlak boven de binnenvloer gaten naar beneden geboord. Dit herhaalt zich om de 10 centimeter. De gaten worden opgevuld met chemicaliën, wat er uiteindelijk voor zorgt dat het vocht de woning niet meer binnendringt. Deze methode is wegens zijn prijs erg aantrekkelijk. Het injecteren van de muren kan plaatselijk worden uitgevoerd en lost op korte termijn het vochtprobleem op.

Nadelen van het injecteren van de muren.

Echter kent het injecteren van muren ook een aantal nadelen. Het is vaak lastig om het injecteren nauwkeurig te doen. Daarbij is de oplossing op korte termijn. De chemicaliën die in de muren worden gespoten werken langzaam uit, waardoor het een terugkomend probleem blijft. Daarbij hoopt het vocht zich op en zoekt vaak een uitweg in de buitenmuren. Het probleem zal zich dus ook gedeeltelijk verplaatsen, waardoor er nieuwe vochtproblemen bijkomen. Het injecteren van de muren beperkt de schade, maar kan op lange termijn voor onnodig hoge kosten zorgen. In onze ogen niet de meest ideale oplossing.

Het plaatsen van muurelementen in de muur

Wanneer u opzoek bent naar een levenslange oplossing tegen optrekkend vocht, bieden wij u de muurelementen van SmartDry aan. Deze elementen worden ook wel de DryBricks genoemd. De DryBricks zijn in de meeste gevallen binnen één dag geïnstalleerd en zijn een volledig natuurlijke oplossing in tegenstelling tot de chemicaliën die gebruikt worden tijdens het injecteren van de muren. Het element droogt de muren in 6 tot 12 maanden uit en houdt ze voor de rest van het leven droog.

DryBricks | Ideaal voor het bestrijden van vocht in de binnenmuur
DryBricks | Ideaal voor het bestrijden van vocht in de binnenmuur
Ideaal voor vochtige buitenmuren
Ideaal voor vochtige buitenmuren

Een permanente oplossing: de DryBricks.

Het installeren van de DryBricks is een permanente oplossing tegen optrekkend vocht in huis. Daarbij wordt bij deze methode de woning niet afgesloten. De woning kan blijven ademen en het vocht in de woning kan op een gezonde en natuurlijke manier naar buiten gevoerd worden zonder hulp van externe energie.

Neem contact op voor een gratis vochtmeting en advies.

Wil je weten of er sprake is van optrekkend vocht in de muren? Vanuit SmartDry adviseren wij u sterk contact op te nemen met een expert bij vochtproblemen. Het probleem zelf aanpakken kan voor vervelende gevolgen zorgen. Laat het vochtprobleem aanpakken door een specialist in vochtbestrijding. Dit zal u een hoop tijd en geld besparen. Boek vandaag nog een gratis vochtmeting. We helpen je graag met het oplossen van het vochtprobleem in de woning. Inmiddels zijn we al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het bestrijden van optrekkend vocht. We verhelpen vochtoverlast in en rond het huis en hebben inmiddels duizenden woningen vochtvrij gemaakt. Neem gerust contact met ons op per telefoon of laat een van onze vochtbestrijding specialisten jouw woning nakijken op vochtproblemen.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.